Голий порядок

02.08.2005

      Літо, спека... Хочеться завалитися на пляж, насолоджуватись ультрафіолетом і (звичайно ж, якщо пощастить) повитріщатися на красунь, які засмагають топлес. Але, якщо ви вирушили на відпочинок «за моря-океани», можете забути про деякі милі приємності, на які вдома навіть могли не звертати особливої уваги. Скажімо, сонячна Італія нещодавно запровадила обмеження для любительок підставити груди сонячному промінню. Як повідомляє сайт Turist.ru, італійська Асоціація громадського купання випустила інструкцію, що регулює поведінку людей на пляжі. Відтепер жінки мають прикривати груди, коли гуляють по пляжу, грають у волейбол чи заходять у море, а топлес можуть загоряти тільки в горизонтальному положенні (лежачи на піску чи на тапчані).

      Італійська інструкція забороняє також ганяти на пляжі у футбол, пити горілку і всiлякі міцні напої (ну з цим ще більш-менш зрозуміло), а також... розвішувати мокрий одяг на парасолях (цікаво, де повинні висихати речі, якщо їхній власник ненароком скупнеться?) та переодягатися, прикрившись рушником. Мало того, якщо вам заманеться дізнатися, як справи у вашої глухуватої бабці, то краще добровільно піти з пляжу — в іншому разі розмова стовідсотково зірветься. За новими італійськими правилами, якщо ви будете надто голосно кричати в телефонну трубку і тим самим заважати рекреаційному процесу оточуючих, пляжний наглядач просто вимкне вашу мобілку. А як будете опиратися, то ще й штраф доведеться сплатити.

      Туристам, які збираються на морське узбережжя Італії, також варто врахувати, що на багатьох курортах заборонено з'являтися в напівоголеному вигляді. Наприклад, жінкам не можна виходити на вулицю в ліфчику від купальника-бікіні, а чоловікам не дозволяється ходити з оголеним торсом. Не послухаєтеся — доведеться потрусити гаманцем і заплатити штраф. Дрібниця, а неприємно...

Макар СУХОГРУЗ.