ХРОНІКА

30.07.2005

Баскетбол

      Збірна України, яка проводить підготовку до чемпіонату Європи, провела позавчора у Південному товариський матч із поляками й перемогла — 98:73. У стартовому складі команди Геннадія Защука вийшли: Артем Буцький, Ростислав Кривич (9 очок), Володимир Коваль (6), Віктор Кобзистий (9) та Станіслав Балашов (4). Також на майданчику з'являлися Андрій Лебедєв (18), Денис Корабльов (5), Володимир Гуртовий (24), Євген Підорваний (5), Олександр Раєвський (7) та Кирило Фесенко (11). Загалом суперники мають провести три спаринги.

Футбол

      Колишній форвард «Динамо» й «Дніпра» Олег Венглинський забив свій перший м’яч за нову команду — грецький АЕК. У переможному спарингу з румунським «Рапідом» (2:0) він відзначився на 40-й хвилині. Крім того, кандидат до збірної України відіграв по тайму проти французького «ПСЖ» (0:4) та італійської «Реджини» (1:0).

* * *

      Товариські матчі: «Токіо» (Японія) — «Баварія» (Німеччина) — 0:4 (Макай, Люсіо, Герреро, Саліхаміджич), «Касіма ентлерс» (Японія) — «Манчестер юн.» (Англія) — 2:1 (Матаяма — 2 — Гіггз), «Ді Сі юнайтед» (США) — «Челсі» (Англія) — 1:2 (Босвелл — Дафф, Креспо).

Плавання

      Четвертий день фінальних змагань плавців на чемпіонаті світу з водних видів спорту в Монреалі позитивних емоцій українцям не приніс. У жодному з вирішальних запливів участі вони не брали. У півфіналі 200-метрівки брасом киянин Валерій Димо показав 12-й результат, а Ігор Борисик з Сімферополя — 14-й.

      Серед інших результатів варто виділити перемогу польки Отилії Єджейчак на 200 м батерфляєм із новим світовим рекордом — 2.05,61.

Теніс

      Юна донеччанка Ольга Савчук у другому раунді турніру WTA в Будапешті поступилася першому номеру «посіву» — Анні Смашновій з Ізраїлю — з рахунком 0:6, 1:6.