ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

27.07.2005

Кадри

      Відбулася перша тренерська відставка 15-го чемпіонату України. Пішов із посади керманич запорізького «Металурга» Валерій Яремченко, який пропрацював із командою трохи більше року.

* * *

      Лише три матчі провів за донецький «Металург» грузин Леван Цкітішвілі. Колишній півзахисник «Фрайбурга» вирішив повернутися до Німеччини, отримавши пропозицію від «Вольфсбурга».

* * *

      Наступний суперник збірної України у кваліфікаційній групі чемпіонату світу — команда Грузії — залишилася без тренера. Місцева федерація футболу відправила у відставку французького фахівця Алена Жиреса, мотивуючи це невдалими виступам грузинської збірної, яка посідає шосте місце поміж семи команд.

Жінки

      Жіноча збірна України в Польщі провела дві контрольні зустрічі з місцевою національною командою й обидва рази перемогла — 2:1 і 4:0. Наприкінці серпня підопічні Володимира Кулаєва поєдинком із норвежками стартують у відборі до чемпіонату світу. Впродовж осені українці зіграють з командами Італії, Сербії і Чорногорії та Греції.

Товариські матчі

      Мадридський «Реал», який нині перебуває у комерційному турне по Азії, програв товариський матч команді «Токіо верді» з розгромним рахунком 0:3.

«Безпритульні»

      Українська збірна посіла третє місце на чемпіонаті світу з вуличного футболу серед безпритульних. Він проходив у Единбурзі (Велика Британія) під егідою Міжнародної мережі вуличної преси. Перемогли італійці, «срібло» — у поляків. Українська команда провела 9 ігор і перемогла в 5. За повідомленням УНІАН, до нашої збірної входили гравці з Києва, Бердянська, Одеси, Сум, серед яких — безпритульні, що проходять реабілітацію від наркотичної залежності, а також розповсюджувачі вуличної газети «Дорога к дому». Хоча раніше на ТБ з'являлися сюжети про те, що до «збірної безпритульних» насправді входять студенти Національного університету фізкультури.