Важка дитина

23.07.2005
Важка дитина

Анджеліна Джолі.

      Кажуть, малі діти — малий клопіт. У Анджеліни Джолі, яка недавно удруге стала мамою (прийомною), усе якраз навпаки. Бо разом із шестимісячною крихіткою Захарою Марлі, яку вона привезла з Ефіопії, Джолі притягла ще й цілий лантух проблем. Лікарі, які обстежили маля в США, аж руками сплеснули: у дитини виявили сальмонелу, а до цієї противної бацили — ще й виснаження та зневоднення організму.

       Безумство хороброї Джолі заслуговує на пісню: Захару вона по суті, врятувала від смерті, вважають педіатри, адже в убогій Ефіопії дитя не мало б шансів на життя. Дитина тим часом уже пройшла курс лікування в нью-йоркському шпиталі. «Попри хворобу, дівчатко дуже славне й симпатичне, — каже лікар Джейн Аронсон, яка спеціалізується саме на таких «важких» дітях, всиновлених у не менш «важких» країнах. — Думаю, любов і піклування Анджеліни, як і антибіотики та уколи, допомогли їй одужати. Бо вона дуже багато часу проводила зі своєю матір'ю, поки перебувала в клініці».

      Тим часом у Джолі можуть виникнути проблеми з африканською «родичкою». Виявляється, в прийомної доньки є ефіопська бабуся, яка погодилася на передачу малої голлiвудськiй зiрцi, бо така бідна, що сама не підняла б на ноги маля. 45-річна Алмаз Блфтхе піклувалася про внучку після смерті доньки, але зрештою зрозуміла: в такій скруті дитя не те що не виросте, а просто не виживе. Тож не захотіла для своєї «кровиночки» лихої долі.

      Благодійні дитячі організації тут же «наїхали» на Джолі-рятівницю, мовляв, маючи 54-мільйонні статки, Анджеліна цілком могла б допомогти бабусі виховати внучку, а не відбирати дитину. Сама бабця-ягідка цілком задоволена, що так вдало прилаштувала дитину, хоча й сумує за нею. І просить, аби  Анджеліна прислала бодай фото внучки.

      Ох уже ці бабусі з Африки! Спочатку їм вишли фото з карими оченятами, а потім пару тисяч доларів...