Від хот-догів не повнішають,

08.07.2005

      З року в рік на Коні-Айленді у Нью-Йорку в День незалежності США відбуваються змагання на поїдання якомога більшої кількості сосисок у булочках за 12 хвилин, і вже вкотре їх виграє японець Такеру Кобаясі. Якщо бути точним, то Кобаясі виборов звання «чемпіона світу з поглинання хот-догів» уп'яте поспіль. Цього разу він став переможцем із результатом 49 штук. Показник, звісно, вражаючий, але це менше минулорічного рекорду Такеру, який становить 53 з половиною хот-доги.

      Друге місце знову посіла американка Соня Томас зі штату Вірджинія — цього разу вона заковтнула за 12 хвилин 37 булочок, встановивши рекорд США.

      І знову доводиться констатувати, що товстуни, широко представлені на змаганнях, не витримують конкуренції з рекордсменами. А ті хоч і дорослішають, але майже на гладшають. Соня Томас на прізвисько «Чорна вдова» у свої 37 років важить лише 48 кг, вага 27-річного Кобаясі на прізвисько «Цунамі» — 65 кг при зрості 160 см. До речі, як приз, окрім традиційного пояса кольору гірчиці, переможець отримав річний запас хот-догів...