Пітер для Ніни

02.07.2005

      Санкт-Петербург стоїть на вухах. Цьому є одразу дві причини, причому, схоже, взаємопов'язані. Перша: донька покійного екс-мера міста, місцева світська левиця номер один (такий собі аналог Періс Хілтон) і телеведуча Ксенія Собчак скасувала своє призначене було на 1 липня весілля, якого пітерці так нетерпляче — хто з цікавістю, а хто і з жахом — чекали! Але без бучних святкувань для «крутеликів» і видовищ для «натовпу» Північна Пальміра не залишиться: замість весілля Ксюші там відзначатимуть 21-й день народження Ніни.

      Не намагайтеся — все одно не згадаєте, хто із російських зірок має відповідний вік та ім'я, бо ні до російських, ні взагалі до зірок ця дівчина не має жодного відношення. Ніна Флор — донька мільярдера Томаса, який заробив свої капітали на телекомунікаціях. Саме заради вечірки з нагоди повноліття (21 рік і досі вважається таким навіть у тих західних країнах, де офіційно повнолітніми вже вважаються люди з 18-ти) його спадкоємиці до Петербурга з'їжджаються понад 300 гостей — цвіт європейської аристократії, знаменитості, товстосуми... Це, виявляється, у тамтешніх багатіїв мода така — святкувати уродини своїх нащадків із помпою у вигляді виїзду кудись за кордон. Томас Флор, здається, перший, хто «найняв» для цього північну столицю Росії.

      Як повідомляє британське видання «Дейлі телеграф», добрий тато витратив на вечірку для донечки майже 4 мільйони фунтів, і не виключено, що це ще не верхня межа. Ще б пак, адже для Ніни палатиме святковими вогнями ледве не все місто, на берегах Неви проходитимуть вечірки з російськими народними й сучасними танцями, а завершиться триденний бенкет балом-маскарадом у Єкатерининському палаці. Тепер ви розумієте, чому Ксеня Собчак перенесла своє весілля? На тлі дня народження Ніни Флор його б ніхто й не помітив...