ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

02.07.2005

Лауреати ПФЛ

      На конференції ПФЛ оголошено лауреатів минулого сезону, яких визначали представники клубів вищої ліги

      Кращим гравцем чемпіонату—2004/05 став півзахисник «Шахтаря» Анатолій Тимощук із 29 балами, який на 1 пункт випередив динамівця Олександра Шовковського. Третім став ще один гірник — Франселіно Матузалем, для якого ця першість України була дебютною.

      Кращий тренер — Євген Кучеревський — 31 очко. Наставник «Дніпра» випередив чемпіона Мірчу Луческу («Шахтар») та віце-чемпіона Йожефа Сабо («Динамо»).

      Кращий арбітр — Ігор Іщенко (Київ), який випередив земляка Ігора Орєхова та сімферопольця Василя Мельничука.

      Кращий бомбардир «вишки» Олександр Косирін із «Чорноморця» отримає нагороду — красень-кубок.      Призом у номінації «Чесна гра» відзначать київське «Динамо».

Суперкубок-2005

      Став відомий склад бригади арбітрів, яка обслуговуватиме матч на Суперкубок України, що відбудеться 9 липня в Одесі. «Динамо» і «Шахтар» розсудить харків'янин Ігор Подушкін, в активі якого 50 матчів у вищій лізі. Допомагатимуть йому Василь Ольшанецький з Івано-Франківська та Юрій Скорейко з Чернівців.

      Також стало відомо про наміри двох клубів забезпечити собі підтримку на трибунах: «Шахтар» планує привезти 11 тисяч фанів, «Динамо» — 9 тисяч.

Підготовка

      Товариський матч «Шахтаря» у Швейцарії з місцевим «Грассхоппером» не був дограний. На 80-й хвилині за рахунку 2:0 на користь господарів тренер гірників Мірча Луческу вирішив забрати команду з поля через грубі дії гравців суперника, на які суддя заплющував очі. Чашу терпіння переповнив грубий «в'їзд» гравця з Цюріха в ноги Тимощуку, за що швейцарець отримав лише жовту картку.

Кадри

      Разом із київським «Динамо» в Ялті тренується гравець національної збірної Руслан Ротань. За даними з Дніпропетровська, наразі майже залагоджено питання щодо трансферу атакуючого хавбека з «Дніпра» до складу віце-чемпіонів країни.

      Крім того, дніпряни втратили ще й захисника В'ячеслава Шевчука, котрий затримався в команді лише на півроку, а тепер за 700 тис. доларів перейшов до Донецька і вже встиг пограти проти «Грассхоппера».

      А гравцем «Шахтаря» став також і захисник Олег Карамушка з «Борисфена», який уклав із чемпіонами 5-річний контракт.

* * *

      Грузинський захисник «Мілана» Каха Каладзе, якого «сватали» в «Челсі», підписав нову 5-річну угоду з віце-чемпіонами Італії.