В Україні вперше централізовано закупили алотрансплантати шкіри
На замовлення Міністерства охорони здоров’я Медичні закупівлі України вперше закупили алотрансплантати шкіри. >>
Ви ніколи не задумувались, що ми їмо занадто багато і не ту їжу? Переїдання — чинник, який сприяє виникненню багатьох захворювань, у тому числі діабету.
По-перше, організм людини біологічно запрограмований на недоїдання. Для нашого далекого предка почуття голоду було стимулом до пошуку їжі, але це не означає, що він, відчувши голод, одразу сідав за стіл: їжу-бо треба було ще знайти!
Воїни Спарти, роблячи щоденні 60 км пробіжки, харчувались один раз на добу. Обсяг денної порції — скільки поміститься в долонях. У Давній Греції існувало «прокляття володарю, що дозволив своїм підлеглим їсти двічі на добу». В Китаї, Єгипті досі існує звичай не їсти до того, поки працею не заробиш їжу на сьогодні (не прийнято запихуватись харчами «про запас»).
По-друге, людина схильна до вегетаріанства, про що свідчить будова жувальних поверхонь зубів і значна довжина кишечника. «Вибух» карієсу і шлунково-кишкових хвороб, патології печінки та підшлункової залози пояснюється харчовою розбещеністю світу, надмірною кількістю солодощів і смачно приготованої їжі, зі штучною стимуляцією апетиту. Так, рафіновані вуглеводи з'явились історично пізно: пшениця культивована із дикорослого жита у V ст., картопля окультурена в VI, цукор почали виготовляти з дозволу Наполеона І в ХІХ сторіччі...
Особливо від зайвих вуглеводів сьогодні страждають зуби людини, які до того ж не мають достатнього навантаження та догляду, бо ми вживаємо здебільшого переварену, а не сиру їжу.
Згідно з давніми манускриптами, руйнуванню зубів наші предки запобігали чищенням дерев'яними паличками з розжованим кінцем, жуванням смоли, жорсткого листя та харчуванням рослинною їжею.
На замовлення Міністерства охорони здоров’я Медичні закупівлі України вперше закупили алотрансплантати шкіри. >>
Голодування може мати погані генетичні наслідки для наступних поколінь – те, чого не вистачає у вашому раціоні, може також впливати на здоров’я ваших нащадків. >>
Заяву про зменшення кількості медичних вишів зробили УМОН. Студенти медичних спеціальностей повинні отримувати базову вищу освіту у класичних ЗВО, а вже після цього навчатися на потужних медичних факультетах. >>
Чверть дітей віком від 7 до 9 років серед країн Європи, Західної та Центральної Азії мають надмірну вагу, зокрема 11% – ожиріння. >>
Спільно з Міністерством охорони здоров’я Міністерство оборони України представили реформу військово-лікарських комісій (ВЛК), яку впровадять до листопада 2025 року. Її мета — «змінити застарілу систему». >>
Перелік тестів, шкал аналізу та методик, за якими реабілітологи зможуть оцінювати функціонування пацієнта, що потребує реабілітації затвердило Міністерство охорони здоров’я України. >>