ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

23.06.2005

Кубок конфедерацій-2005

      У Німеччині завершився груповий етап Кубка конфедерацій для представників групи А. Результати 3-го туру: Німеччина — Аргентина — 2:2 (Кураньї, 29; Асамоа, 51 — Рікельме, 33; Камб’яссо, 74), Туніс — Австралія — 2:0 (Сантос, 26, 70). Підсумкове становище: Німеччина — 7 (різниця м’ячів — 9-5), Аргентина — 7 (8-5), Туніс — 3, Австралія — 0.

Чемпіонат світу (U-20)

      На чемпіонаті світу серед 20-річних, що триває у Голландії, позавчора відбулися перші чотири матчі 1/8 фіналу: Італія — США — 3:1, Німеччина — Китай — 3:2, Бразилія — Сирія — 1:0, Марокко — Японія — 1:0.

Трансфери

      Прес-служба афінського АЕКа повідомила про досягнення клубом домовленості з українським форвардом Олегом Венглинським. У 27-річного вихованця школи київського «Динамо» 1 липня збігає контракт із «Дніпром», при цьому найкращий голеадор днiпропетровців останніх двох років через конфлікт із тренером Кучеревським уже тривалий час не виходив на поле. Це було перешкодою і до порозуміння з грецькими покупцями, але тепер є згода, що Олег укладе з АЕКом дворічний контракт. Грецькі ЗМІ навіть пишуть, що річний заробіток Венглинського в Афінах становитиме 300 тисяч євро.

Україна

      Російська газета «Советский спорт» оприлюднила інформацію, нібито керівництво «Закарпаття» пропонувало львівським «Карпатам» купити їхнє місце у вищій лізі. Ужгородці назвали це повідомлення брехнею, однак керівництво ПФЛ відіслало офіційні запити на адресу обох клубів.

* * *

      ФФУ затвердила розклад матчів третього Кубка Валерія Лобановського, що відбудеться у Києві 15—17 серпня. З-поміж шести збірних, які хотіли приїхати до України, було відібрано три. У півфіналах зустрінуться Україна — Ізраїль, Сербія і Чорногорія — Польща. За умовами контракту, на стадіоні «Динамо» та НСК «Олімпійський» гості зобов’язані постати перед публікою у найсильніших складах.