Двiчi в одну річку

08.06.2005
Двiчi в одну річку

Шiсть рокiв тому Ребров був одним iз лiдерiв «Динамо». (з архiву «УМ».)

   Про це довго говорили. У це не надто вірилося, але позавчора це сталося. Один із кращих нападаючих київського «Динамо», якому п'ять днів тому виповнився 31 рік, підписав контракт зі своїм колишнім клубом.

      Президент чемпіонів країни Ігор Суркіс пропонував «блудному сину» 4-річну угоду, але сам форвард наполіг на терміні у три роки. Причому заявив, що завершити кар'єру гравця хотів би саме у столиці.

      Балачки про можливе повернення нападаючого з англійського «Тоттенхема» до Києва почалися вже через півтора року його перебування за кордоном, коли в лондонському клубі змінився головний тренер і екс-напарник Андрія Шевченка частіше залишався в запасі. Хоча перший сезон для новачка прем'єр-ліги можна було визнати пристойним: 9 голів у 27 матчах. Трансферна сума, заплачена свого часу британцями за Реброва (16,5 мільйона доларів), була надто висока для повернення в «Динамо», навіть якщо «сторгуватися». Провівши в «Тоттенхемі» ще рік у ролі запасного, уродженець Донецька вирушив до «Фенербахче». За півтора року в синьо-жовтій формі стамбульського клубу він забив 4 м'ячі у 38 поєдинках, став чемпіоном Туреччини, але на поле виходив частіше на заміну, та й далеко не завжди в ролі форварда. Поступово Сергій втратив і місце у складі збірної України.

      Останній сезон Ребров відіграв у першому англійському дивізіоні за «Вест Хем», де відзначився лише одного разу в 26 зустрічах. Його команда виборола таки путівку до прем'єр-ліги, але залишатися у Великій Британії українець не схотів, хоча мав пропозиції від кількох тамтешніх команд, у тому числі й «молотобійців». До «Динамо» колишній 11-й номер повернувся на правах вільного агента. Він розуміє, що місце в основному складі тепер аж занадто інтернаціональної команди йому не гарантоване, однак готовий за нього боротися. Трохи допомогти Сергієві має і ліміт у вісім легіонерів, що запроваджується у вітчизняній вищій лізі з наступного сезону. У збірну ж пробитися буде важче.

      Ребров уже тренується на базі в Кончі-Заспі — поки що з тими, кого не викликали до лав національних збірних. Теоретично поява нового гравця перед широкою публікою можлива вже у недільному матчі динамівців проти «Закарпаття», але це вирішуватиме Йожеф Сабо. Зараз же ніхто не знає, чого очікувати від нападаючого, але, без сумніву, прихильники «біло-синіх» знову вірять у Реброва. Найважливіше ж для Сергія — самому повірити у власні сили.