Мільйони у лотерейному «кошику»

04.06.2005

      Ох і щастить же людям! Ти тут лотерейні квитки пачками скуповуєш, у всілякі лото-кєно граєш, і хоч би тобі сотню гривень виграв, а він там — ось так запросто 220 мільйонів доларів. Таке, схоже, трапляється тільки у столиці американського штату Айдахо, місті Бойсе. Саме там кілька днів тому 30-річний городянин виграв у лотерею 220 мільйонів 300 тисяч «зелених». Щоправда, на відміну від української лотереї, із цієї суми ще вирахують чималі податки, але ж усе одно — яка купа грошей!

      Як розповів свіжоспечений мільйонер, коли через два дні після оголошення про те, що джек-пот зірвано, нарешті з'явився в офісі лотереї «Пауерболл», він протягом чотирьох років поспіль уперто ставив на одну й ту саму комбінацію цифр. Виходить, недарма, якщо нарешті так пощастило. Поки що ім'я везунчика не розголошують — аби дати чоловікові можливість спокійно найняти юриста й фінансового радника, які допоможуть «переможцю» вирішити, розтягти виплати на 30 років і безбідно жити на кілька мільйонів у рік, чи забрати всю суму одразу, «подарувавши» державі 84 мільйони доларів податків.

      Звісно, власник джек-поту хотів залишатися невідомим і надалі, але організатори лотереї не можуть забезпечити його інкогніто і надалі — їм треба довести, що все чесно, і виграш дістався не комусь зі співробітників «Пауерболл», а справді випадковому гравцю. До речі, лотерейний квиток, який зробив американця мільйонером, коштував йому всього лише 4 долари. Чоловік придбав його минулої суботи, в день розіграшу, в магазині на вулиці Орчард-стріт. Тому самому, де 10 років тому був придбаний інший лотерейний квиток, який приніс його власнику рекордний на той час джек-пот у розмірі 87 мільйонів! Зганяти б і собі у той магазинчик, чи що... На ті гроші, які виграю у нашій лотереї.