ХРОНІКА

03.06.2005

Футбол

      Благодійний матч, організований форвардом збірної України Андрієм Шевченком й актором Річардом Гіром у Мілані, зібрав на «Сан-Сіро» 40 тисяч глядачів, а відтак — 1 млн. 200 тис. євро. Половина цієї суми піде на рахунки дитячих будинків Київської області, інша — бідним дітям Тибету. У спортивному плані зірки італійської естради переграли команду Шеви з рахунком —6:5. Українець відзначився двома голами, а голкіпер Володимир Кличко пропустив чотири м'ячі. Гуманітарний віце-прем'єр Микола Томенко виходив на заміну.

* * *

      Англійська прем'єр-ліга покарала на 300 тисяч фунтів тренера «Челсі» Жозе Моуріньйо й захисника «Арсеналу» Ешлі Коула за закулісні переговори на початку цього року. Гравець збірної Англії заплатить третину цієї суми, оскільки, маючи діючий контракт із «канонірами», не  мав права домовлятися без згоди свого клубу.

* * *

      У рейтингу «чесної гри» УЄФА перемогла Норвегія, що надало можливість цій країні заявити в наступний розіграш Кубка УЄФА ще один клуб. Ним став «Вікінг», який у національному чемпіонаті посів п'яте місце.

Баскетбол

      Визначився перший фіналіст «плей-оф» НБА цього сезону — на Заході «Сан-Антоніо» виграв серію у «Фінікса» з рахунком — 4:1. У п'ятому матчі «Сперз» здолали суперника на його майданчику — 101:95 (Данкан (31) — Студемайер (42)).

Плавання

      Чотириразова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова повернулася до активних занять, завершивши відпустку, яку вона собі влаштувала після Олімпіади в Афінах. На змаганнях у США 23-річна українка взяла участь у трьох стартах, але жодного разу не потрапила на п'єдестал. Кращим результатом «Золотої рибки» стало п'яте місце на її коронній дистанції 200 м комплексним плаванням.

Хокей

      Представники профспілки гравців Національної хокейної ліги заявили, що якщо найближчим часом вони не дійдуть згоди стосовно нової угоди з НХЛ, то розглядатимуть варіанти створення альтернативної ліги. Директор Асоціації гравців Тед Саскін сказав, що більшість пропозицій бізнесмени зробили профспілці на конфіденційній основі, тому поки що вони не розголошуються, адже пріоритетом залишається договір iз НХЛ. Але вже відомо, що канадський дипломат Моріс Стронг та колишній мер Нью-Йорка Джуліані готові взяти активну участь в організації «Інтернаціональної хокейної асоціації».