Краще за дорослих

03.06.2005
Краще за дорослих

Бубка-молодший зупинився на стадiї 1/4 фiналу. (Фото РЕЙТЕР.)

      Позавчора на молодіжному турнірі відкритого чемпіонату Франції обидва наші тенісисти здобули перемоги. П’ятий номер юніорського «посіву» Сергій Бубка лише у першій партії зустрів серйозний спротив з боку американця Метта Брача, але загалом обмежився двома сетами — 7:6, 6:2. До вісімки кращих пробився й Олександр Долгополов, який упевнено обіграв 14-ту ракетку змагань, росіянина Євгена Кирилова, — 6:2, 6:4.

      За місце у півфіналі донеччанин учора грав із хорватом Чиличем, а киянин — із голландцем ван дер Дуймом. Учора, до здачі цього номеру «УМ» до друку, вже встиг закінчитися поєдинок Бубка — Чилич — 6:7, 2:6, тобто син уславленого українського стрибуна з жердиною таки не потрапив до четвірки кращих молодих тенісистів «Ролан Гарросу».

            Щодо парного розряду в цій віковій категорії, то лише одному з українців вдалося пройти до чвертьфінальної стадії. У своєму другому матчі «дуетом» Долгополов із білорусом Тарасевичем поступилися британцям Мюррею й Кеннофу — 3:6, 4:6. А ось «сіяна» восьмою пара Бубка/Шарде серйозно «рубалася» з суперниками з Канади Бестер/Поланськи і, в підсумку, змогла вирвати перемогу — 5:7, 6:4, 13:11.

          Серед дорослих учора на «Ролан Гарросі» визначилися фіналістки жіночих змагань. Надія Петрова й Олена Лиховцева, які протистояли, відповідно, бельгійці Енен-Арден і француженці Пірс, мали шанс організувати третій за останній рік російський фінал на турнірах «Великого шолома». Чоловічі півфінали відбудуться сьогодні. Останнім до квартету сильніших потрапив колишній мешканець Луганщини, а нині — представник Росії Микола Давиденко. 12-й номер «посіву» в п’яти сетах виявився кращим за іспанця Робредо — 3:6, 6:1, 6:2, 4:6, 6:4.