Як Майдан ведмежат рятував

02.06.2005

      Відвідувачі Менського звіринця вже можуть помилуватися двома ведмежатами, долею яких переймалися «помаранчевий» Майдан і вся Україна. Але треба поспішати: ведмежа Шон, як і його сестричка, готується стати циркачем.

      Минулої осені ведмедиця Ніка, котра мешкає в Менському зоопарку, стала відомою на всю Україну. ЗМІ, у тому числі й «УМ», повідомили, що в цьому звіринці на Чернігівщині недоїдає вагітна ведмедиця. Через відсутність належного фінансування закладу клишоногій мамі не вистачає жирів, вітамінів та солодощів, тож майбутнє її потомства під загрозою. Однак дуже скоро Ніка переконалася, що світ не без добрих людей. На адресу ведмедиці «посипалися» передачі й посилки з усієї країни, в тому числі з охопленого помаранчевою революцією майдану Незалежності в Києві. Люди надсилали та передавали зоопарку вітаміни, маргарин, варення, згущене молоко, пальмову олію та апельсини (з Майдану). Все це дозволило ведмедиці народити двох чудових малюків: «хлопчика» і «дівчинку». Назвали їх Шон та Матільда. Звірята добре перезимували і вже вийшли з барлога у загальний вольєр. Почуваються вони добре, і за пустощами кумедних малюків уже можна було спостерігати. Матильда, щоправда, недавно було помандрувала до Одеси в «Укрцирк». Тривають переговори стосовно Шона.

      Ймовірно, на ведмежат чекає кар'єра циркових артистів. Їхні батьки — Ніка та Шкет — також колись виступали на арені. Тому й нащадків із задоволенням беруть до цирку. Що ж стосується ведмежих тата з мамою, то вони зараз більше зайняті собою. У них почався шлюбний період.

      Але не тільки ведмеді приваблюють цієї весни відвідувачів Менського зоопарку. Нещодавно тут відкрився тераріум. Тут ніжаться змії, варани та справжні крокодили. Словом, екзотики в провінційній Мені вистачає...