ХРОНІКА

02.06.2005

Бокс

      Перебуваючи у Мілані на благодійному футбольному матчі, чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко відповів на запитання журналіста Fightnews.com. Українець сказав, що першочерговим для нього зараз є бій із Леймоном Брюстером, котрий відправив у нокаут його брата — Володимира. Уже достатньо відновившись після операції, Кличко-старший планує провести свій наступний поєдинок не пізніше вересня. Переможець протистояння Рахман—Баррет за тимчасовий титул WBC, ймовірніше за все, зустрінеться з Віталієм пізніше.

Більярд

      Одесит Ярослав Винокуров став переможцем IV чемпіонату Європи з більярду- «піраміди», що проходив у Кишиневі. У фіналі українець переграв представника Азербайджану Сеймура Мамедова з рахунком 7:6. У жінок першою була росіянка Ганна Мажиріна, наша землячка Жанна Шматченко отримала бронзову нагороду.

Баскетбол

      У фінальній серії Східної конференції НБА «Детройт» відновив рівновагу у протистоянні з «Маямі» — 2:2. Чинні чемпіони найсильнішої ліги світу перемогли «Хіт» з рахунком 106:96 (Хемілтон (28) — Уейд (28)).

Академічне веслування

      На першому етапі Кубка світу в англійському Ітоні українська жіноча парна четвірка посіла третє місце. Перші дві позиції залишилися за квартетами з Англії й Росії.

Олімпізм

      Цими днями у Києві перебуває міністр у справах спорту Великої Британії Річард Кеборн. Головною метою візиту урядовця є підтримка Україною заявки Лондона на проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор 2012 року. Крім англійської столиці, на почесне право претендують Париж, Мадрид, Москва і Нью-Йорк, а вибір столиці Ігор буде зроблений 6 липня.

      Пан Кеборн запланував обговорити шляхи поглиблення співробітництва в галузі спорту між Великою Британією та Україною, для чого має намір зустрітися з міністром у справах молоді та спорту Юрієм Павленком, головою Комітету Верховної Ради у справах молодіжної політики, культури, спорту та туризму Катериною Самойлик та керівником НОК Віктором Януковичем.