ХРОНІКА

24.05.2005

Велоспорт

      Українець Ярослав Попович з команди «Діскавері ченел» став переможцем 85-ї багатоденної гонки «Тур Каталонії». За підсумками семи етапів уродженець Дрогобича на 20 секунд випередив італійця Пієполі й на 59 — француза Монсоті.

* * *

      Переможцями трьох етапів 88-ї багатоденки «Джиро д'Італія» минулого уїк-енду стали італієць Петаккі і двічі — колумбієць Парра. Після 14 відрізків трійку кращих складають представники господарів: Саволделлі, Ді Лука (відставання 25 сек.) та Сімоні (+ 1 хв. 48 сек.). Кращий з українців — Сергій Гончар (команда «Доміна Ваканце») — перебуває на сьомій позиції (+ 4,05); Володимир Білека («Діскавері ченел») — 87-й (+ 1 г. 54 хв. 25 сек.); Володимир Густов («Фасса Бортоло») — 89-й (+ 1.58,09).

Шахи

      У Софії завершився представницький турнір 20-ї категорії. В останніх трьох турах представник краматорської школи, чемпіон світу 2002 року Руслан Пономарьов двічі білими фігурами зіграв унічию (з індійцем Анандом й англійцем Адамсом) й одного разу — поступився чорними господарю Топалову. Підсумкове становище: Топалов — 6,5, Ананд — 5,5, Пономарьов, Ю. Полгар (Угорщина) — 5, Крамник (Росія), Адамс — 4.

Теніс

      Донеччанка Юлія Бейгельзимер не зуміла подолати бар'єр другого раунду кваліфікації турніру «Ролан Гаррос» у Парижі у вигляді іспанки Домінгес Ліно — 3:6, 2:6. В основній сітці другого в сезоні «Великого шолома» гратимуть три українки. Пари першого кола: Перебийніс (Харків) — Гальярді (Швейцарія), Федак (Нова Каховка) — Лиховцева (Росія), Олена Бондаренко (Київ) — Каратанчева (Болгарія).

Бокс

      Чемпіон світу у суперважкій категорії за версією WBO Лаймон Брюстер відстояв свій титул у поєдинку проти Анджея Голоти. Американець послав поляка в нокаут уже на 53-й секунді двобою, причому до того Голота вже двічі побував у нокдауні.

* * *

      Українець Володимир Кличко звернувся до суду в Нью-Джерсі з проханням зобов'язати IBF оголосити його офіційним претендентом на бій із чемпіоном цієї організації — Крісом Бірдом. Кличко-молодший посилається на той факт, що він зараз стоїть на третьому рядку в рейтингу IBF, а перші два номери — Монте Барретт і Хасім Рахман — проведуть між собою дуель за тимчасовий (через травму Віталія Кличка) титул WBC, відтак не можуть претендувати найближчим часом на протистояння з Бірдом.

Легка атлетика

      На міжнародних змаганнях у Манчестері українець Сергій Лебідь з результатом 28 хв. 14 сек. посів третє місце в забігу на 10 км, пропустивши вперед легендарного Хайле Гебреселассі з Ефіопії (27.25) та іспанця Де Ла Оссу (27.55).