По моралі й збитки?

21.05.2005
По моралі й збитки?

Кетрін Зета-Джонс і Майкл Дуглас.

      Зірковій парочці Кетрін Зета-Джонс і Майклові Дугласу не вдалося поповнити свій рахунок зайвим мільйоном-другим доларів. Як не протестувало подружжя проти незаконного використання їхніх весільних фотографій журналом «Hello!», апеляційний суд вирішив інакше. Свого часу «УМ» про цей скандал уже розповідала. Нагадаємо, що дозвіл проводити фотозйомку на своєму весіллі Кетрін із Майклом дали, а точніше, продали за 2 мільйони доларів одному-єдиному виданню — журналу «OK!». Жодних інших фотографів на весільні урочистості майже п'ятирічної давності (акторська пара брала шлюб у листопаді 2000-го) не допускали ледве що не під страхом смертної кари.

      Але на те знаменитості так і не люблять папараці, що ті пролізуть у кожну щілинку. Тож, незважаючи на сувору заборону, паралельно з OK! «ексклюзивні» знімки з весілля випустив і «Hello!». Причому, що найбільше розлютило Зету-Джонс, ці фото виставляли її у значно менш вигідному світлі, ніж «офіційні». Особливо, кажуть, темнокосій кралі не сподобалися знімки, на яких вона їсть. Звісно, обурені зірки одразу подали на журнал-крадій позов до суду з вимогою виплатити їм чималеньку суму моральної компенсації. Суд, щоправда, вирішив дещо інакше: Кетрін і Майклові цілком вистачить 26 800 доларів, а от «ОК!» має отримати від конкурентів аж 1,84 мільйона доларів за порушення комерційних прав.

      Цікаво, що незадоволеними цим рішенням виявилися не тільки редакція «Hello!», а й подружжя Дугласів, які всі дружно подали апеляцію: перша — з вимогою скасувати виплату «штрафу», другі — з вимогою збільшити суму їхньої компенсації. І ось днями суд виніс вердикт: видання жодних комерційних прав не порушувало, тому не платитиме журналу «ОК!» жодної копійки. А розкошелиться тільки на ті нещасних 26 із гаком тисяч, якими й доведеться задовольнитися Зеті-Джонс і її завжди молодому й красивому чоловіку.