Не дроном єдиним

02.10.2024
На східному фронті Черкащина виконує кілька важливих завдань з будівництва фортифікацій.
 
А ще стабільно підтримує підрозділи своїх земляків.
 
Як наголошує голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, це обов’язок Шевченкового краю перед тими, хто щодня бореться з ворогом за Україну, виконуючи завдання на передній лінії фронту.
 
«Цього разу навідав нашу 118-ту окрему бригаду Сил територіальної оборони ЗСУ та 58-му окрему мотопіхотну бригаду імені гетьмана Івана Виговського, з якими завжди на зв’язку. Звісно, з черговим підсиленням: доставили захисникам 200 FPV-дронів з необхідним устаткуванням», — розповів очільник Черкащини.
 
Й уточнює: хлопці на передовій кажуть, що дрони, які передають черкащани, технічно такі, як треба.
 
Відмінно відпрацьовують свої завдання. Рятують життя нашим оборонцям і нищать ворогів та їхню техніку.
 
«Одним дроном досвідчений пілот може заподіяти більше шкоди окупантам, ніж 10 снарядів калібром 155 мм. Тому нині це топзапит від військових», — наголошує голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.
 
За його словами, цей «транш» підтримки придбано коштом обласного бюджету.
 
«Дякую Черкаській обласній раді за співпрацю. І, звісно, кожному платнику податків. Ми разом робимо важливе», — підсумовує Ігор Табурець.
 
До речі, з недавніх відправлень на передову — 118-та окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ одержала від Черкащини 35 дронів Mavic, а ТОВ «Агро-Рось» відправило м’ясну продукцію власного виробництва для бійців на різних напрямках фронту, зокрема, на Покровському та Курському. І така волонтерська допомога здійснюється на постійній основі, наголошують агровиробники.