Не робота, а зрада

02.10.2024
У Черкасах СБУ затримала ще одного агента фсб.
 
Він розвідував пункти постійної дислокації та бойові позиції підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ, яка прикриває повітряний простір нашого регіону.
 
Як повідомили «Україні молодій» в управлінні СБУ в Черкаській області, потенційними цілями ворога були зенітно-ракетні комплекси, радіолокаційні станції та мобільно-вогневі групи українських військ.
 
Також окупантів цікавили місця базування та система охорони підрозділів Національної гвардії.
 
«Щоб отримати розвіддані, фсб дистанційно завербувала 45-річного безробітного жителя Черкас, який шукав «швидких грошей» на телеграм-каналах.
 
За завданням окупантів він об’їжджав регіон, приховано фіксував локації українських захисників, а також втемну випитував потрібну інформацію під виглядом побутових розмов зі своїми знайомими», — розповідають у спецслужбі.
 
І додають, одержані відомості він переносив на гугл-карти, щоб потім разом з відповідними фото відправити російському куратору. Агентурний «звіт» рашисти планували використати для підготовки нової серії ракетно-дронових ударів по черкаському регіону в обхід ППО.
 
«Контррозвідники СБУ завчасно викрили агента і затримали його на гарячому, коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта. Додатково було проведено комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ. На місці затримання в нього виявлено мобільний телефон із доказами комунікації з російською спецслужбою», — зазначають в обласному управлінні СБУ.
 
Слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).
 
Він наразі перебуває під вартою без права внесення застави. Спритнику загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Контрдиверсійні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.