На Черкащині в місцевих школах учителі для навчання учнів використовуватимуть посібники корисного та здорового харчування.
Їх розробив і надрукував обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників.
Як повідомили «Україні молодій» в управлінні освіти і науки Черкаської обласної військової адміністрації, загалом навчально-методичних посібників зі здорового харчування є два.
Їх випустили в рамках реалізації другого пункту обласної програми «Реформування системи шкільного харчування на період 2024—2029 роки».
Все це задля формування культури здорового способу життя та харчування у школярів.
Розробники кажуть про унікальність посібників. Тираж — 1,5 тисячі — надруковано за кошти обласного бюджету.
На це було виділено 700 тисяч гривень, розповіли в обласному управлінні освіти і науки.
Уточнюють, що перша книга, «Корисне харчування — основа здоров’я людини», розрахована на учнів початкової школи.
А друга, методичний посібник «Естетичне приготування їжі — складова культури здорового харчування», буде корисною для використання вчителями технологій при викладанні у 5—9 класах.
«До першого вересня посібники надіслані безкоштовно в усі школи області та рекомендовані до використання у навчанні», — підсумовують в обласному управлінні освіти і науки.