«Відплатив» за добро

07.08.2024
«Відплатив» за добро

Агента російської розвідки затримали у лютому цього року. (Фото Черкаської обласної прокуратури.)

На Черкащині до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 45-річного чоловіка, який прибув до міста Сміла як переселенець, але передавав ворогу розташування об’єктів ЗСУ.
 
Як повідомили «Україні молодій» в обласній прокуратурі, слідство встановило, що взимку цього року ворожий агент виконував завдання представника розвідувального органу рф — головного управління генерального штабу збройних сил російської федерації, з метою завдавання шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України.
 
За грошову винагороду він передавав дані щодо розташування об’єктів Збройних сил України, установ та організацій оборонно-промислового комплексу, задіяних до виконання оборонних замовлень та об’єктів критичної інфраструктури у Черкаській області, розповідають правоохоронці.
 
За їхніми словами, обвинувачений у квітні 2022 року виїхав з території Луганської області через загрозу власному життю та здоров’ю внаслідок повномасштабного російського збройного вторгнення на територію України.
 
Вже у Смілі він зареєструвався в органах соціального захисту населення та отримував щомісячну грошову допомогу як внутрішньо переміщена особа. Також переселенцю було надано житло для безкоштовного проживання.
 
«Агента російської розвідки було затримано у лютому 2024 року на місці злочину під час виконання чергового завдання ворога. Весь час розслідування чоловіка утримували під вартою. Досудове розслідування та оперативний супровід забезпечено співробітниками УСБУ в Черкаській області», — підсумовують правоохоронці.