«Дух, що тіло рве до бою»: на війні загинув колишній міський голова Умані Олександр Цебрій

31.07.2024
«Дух, що тіло рве до бою»: на війні загинув колишній міський голова Умані Олександр Цебрій

Колишній міський голова Умані Олександр Цебрій став на захист України з перших днів повномасштабної війни. (Фото з ФБ.)

Тяжка втрата для Черкащини: на війні загинув колишній міський голова Умані Олександр Цебрій, який очолював місто 5 років поспіль — з 2015-го по 2020 роки. Йому було 50 років.
 
За словами голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця, Олександр Цебрій став у стрій із перших днів повномасштабної війни.
 
«Славний воїн. Сміливець. Надійний побратим. Командир кулеметного взводу. Молодший сержант. Співчуття родині! Співчуття 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського. Вічна пам’ять Герою», — зазначає очільник Черкащини.
 
Як говорить народний депутат Сергій Рудик, який нині захищає Україну в ЗСУ, Олександр Цебрій загинув на Запорізькому напрямку.
 
«Ми з Сашком дружили багато років, а в останній час служили на одному напрямку. Постійно зв’язувалися, жартували. Буквально кілька тижнів тому були поруч, буквально за пару метрів. Він побачив мій допис із села Комарі у Волноваському районі, телефонує, як же так, я був там буквально за кілька кроків... Вже кави не поп’ємо і не поговорим», — розповідає пан Сергій.
 
Він каже, що Олександр Цебрій «був дуже крутим і справжнім. Він не просто воював, а буквально не виходив із самого-самого передка, кілька місяців тому отримав нагороду «За мужність» 3-го ступеня.
 
«Такі, як він, є (не можу і не хочу говорити — були) ядром нашої нації. Спочивай з миром, друже, і приглядай там за нами», — підсумовує Сергій Рудик.