Світлої пам’яті Бориса Войцехівського — людини, яка жила Україною

31.07.2024
Світлої пам’яті Бориса Войцехівського — людини, яка жила Україною

З глибоким сумом повідомляємо, що 24 липня 2024 року на 90-му році життя відійшов у вічність Борис Михайлович Войцехівський — видатний громадський діяч, правник, журналіст, письменник та невтомний хранитель української культурної спадщини.
Борис Михайлович прожив яскраве і насичене життя, присвятивши його служінню Україні та її народу. Від прокурора до генерала юстиції, він завжди стояв на захисті прав і свобод людини. Але справжньою пристрастю його життя стали збереження і популяризація української культури.
Неможливо переоцінити внесок Бориса Михайловича у вшанування пам’яті Григорія Сковороди й Тараса Шевченка. Завдяки його невтомній праці було створено десятки світлиць, проведено виставки, фестивалі та форуми, видано книги. Його ініціативи сприяли поверненню забутих імен та збереженню історичної пам’яті.
Борис Михайлович був справжнім патріотом, який до останніх днів вірив у перемогу України. Він надихав усіх нас словами Сковороди про мужність та відвагу в захисті Батьківщини.
Ми втратили людину виняткової енергії, відданості та любові до України. Його справи та ідеї житимуть і надихатимуть наступні покоління.
Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким. Світла пам’ять про Бориса Михайловича Войцехівського назавжди залишиться в наших серцях. 
 
Національна спілка журналістів України, Редакційна колегія наукового щорічника «Україна дипломатична»