Чим особливе Столичне?

24.07.2024
Чим особливе Столичне?

(Фото Андрія ХОДЬКОВА.)

У Києві з 15 липня до 31 серпня на ділянці Столичного шосе від річки Либідь до естакади на перетині з проспектом Науки ремонтуватимуть асфальтобетонне покриття (з повідомлення КК «Київавтодор»).
 
Наприкінці дня від Південного моста в бік Корчуватого збираються чималі затори машин, гудуть ремонтні роботи, дорожники перекладають асфальтобетонне покриття. 
 
Серед автомобілістів оцінки щодо поточного ремонту здебільшого негативні, шосе було в пристойному стані, однак його знову взялись «латати».
 
«Звісно, ремонт доріг потрібен усюди, але є ділянки, які його потребують набагато більше», — прокоментував водій маршрутного таксі.
 
Поділяють цю думку й самі дорожники. Однак, за словами майстрів, вплинути на рішення про ремонт вони не можуть.
 
А можливо, причина бездумної витрати бюджетних коштів на ремонт ділянки дороги, яка його не вельми й потребує, в тому, що цим маршрутом часто користуються президент та інші високопоставлені чиновники, поспішаючи після трудів праведних у затишну Конча-Заспу? Аби зайвий раз не гойднуло на загалом непоганій дорозі... 
Лише на лабораторні випробування проєкту з ремонту Столичного замовник ШЕУ «Магістраль» витратив близько 96 тисяч гривень.
 
Про ціну поточного ремонту на Столичному шосе в компанії відповіді не надали.
 
Відомо, що раніше, у 2023 році, ШЕУ «Магістраль» фігурувало у кримінальному проваджені за ч. 5 ст. 191 КК України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).
 
Разом зі шляхово-експлуатаційними управліннями Солом’янського, Оболонського, Дніпровського та Святошинського районів «Магістраль» уклала низку фіктивних договорів про закупівлю кам’яної солі, привласнивши 100 млн 230 тис. 500 грн. 
 
Андрій ХОДЬКОВ