У Черкасах агентка ФСБ отримала довічне: коригувала ракетні удари рф

17.07.2024
У Черкасах агентка ФСБ отримала довічне: коригувала ракетні удари рф

Російську агентку затримали на початковому етапі роботи на спецслужбу рф. (Фото надане управлінням СБУ в Черкаській облті.)

Завдяки СБУ довічне ув’язнення отримала агентка ФСБ, яка коригувала ворожий вогонь і намагалася влаштуватися на роботу до Черкаської ОВА.
 
Як повідомили «Україні молодій» в управлінні СБУ в Черкаській області, вона коригувала ракетні удари рф по території регіону.
 
Серед основних цілей агресора були об’єкти військової інфраструктури Сил оборони.
 
Для виконання ворожого завдання агентка виїжджала на місцевість, проводила розвідку і через анонімний чат передавала окупантам координати і детальний опис українських об’єктів.
 
Крім цього, зловмисниця намагалася влаштуватися на роботу до Черкаської обласної військової адміністрації, розповіли в спецслужбі.
 
У разі зарахування на посаду спритниця сподівалася отримати розвіддані про функціонування критичної інфраструктури регіону.
 
Однак співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисницю, задокументували її злочинні дії і затримали на початковому етапі роботи на спецслужбу рф.
 
На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав зловмисницю винною за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).
 
Окрім максимального терміну покарання — довічного позбавлення волі — суд призначив конфіскувати все майно зрадниці.
 
Розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.