Ракети кацапів — на дитячі голови. Військові рф мають відповісти за воєнні злочини

10.07.2024
Ракети кацапів — на дитячі голови. Військові рф мають відповісти за воєнні злочини

Після ракетного удару росіян. (Фото Андрія ХОДЬКОВА.)

Унаслідок ворожої атаки по Києву 8 липня загинули 27 людей, зокрема четверо дітей. Також відомо про 127 постраждалих.
 
Загалом жертвами ракетного удару по Україні стали 36 людей, ще 170 зазнали поранень.
 
Близько 10-ї ранку росіяни завдали комбінованого ракетного удару по столиці.
 
Усього ворог випустив 38 ракет, 30 з них було знищено засобами ППО.
 
Найкривавіший теракт росіяни вчинили у Шевченківському районі Києва, цілеспрямовано випустивши ракету в найбільшу дитячу спеціалізовану лікарню Охматдит, де лікували маленьких пацієнтів зі складними захворюваннями з усієї країни. Після того, як пролунав вибух, посипалось скло... Дехто встиг спуститись в укриття.
 
На місце ракетного обстрілу одразу приїхали рятувальники і прибули волонтери. Навколо дитячої лікарні вибудувався кілометровий людський ланцюг, хтось розбирав завали, інші з рук у руки передавали медикаменти та воду.
 
На території розгорнули координаційний штаб, працювали лікарі та санітари. На дитячих обличчях і білих халатах медиків не раз виднілася запечена кров.
 
Російська ракета влучила у відділення токсикології, здебільшого там перебували важкі пацієнти з нирковою недостатністю. У корпусі навпроти вибуховою хвилею знищено кабінети, вибито шибки, уламки скла та снаряда потрощили медичне приладдя. 
 
В Охматдиті серед загиблих — 30-річна львів’янка Світлана Лук’янчук. За словами міського голови Львова Андрія Садового, Світлана була сиротою, тож її вихованням займалася рідна тітка. 
 
Після школи дівчина закінчила медінститут ім. Богомольця. Працювала дитячим нефрологом.
 
Ще в Шевченківському районі, в іншій локації, в багатоповерховому житловому будинку зруйновано повністю один під’їзд, решту — пошкоджено.
 
Унаслідок численних влучань у Києві також зафіксовано часткове руйнування п’ятиповерхового житлового будинку в Голосіївському районі. Поруч пошкоджено дошкільний навчальний заклад. 
 
Частково поруйновано 4-поверхову будівлю медичного центру у Дніпровському районі, загинуло 9 осіб та 5 постраждало.
 
У Святошинському районі пошкоджено приватні будинки та будівлю Фахового економічного коледжу. 
 
Ще в Солом’янському районі пошкоджено бізнес-центр «Доміно», де виникла пожежа, яку було ліквідовано; там загинуло 7 осіб та 9 постраждало. Пошкоджено приватний будинок та приміщення аптеки у Дарницькому районі.
 
Після російських обстрілів 8 липня дії рф засудили лідери багатьох країн, представники дипломатичних місій, акредитованих в Україні. Посол Франції Гаель Вейсьєр у мережі Х написав, що росії доведеться відповісти за атаку на Охматдит. 
 
Андрій ХОДЬКОВ