Хай буде світло і тепло! Як Черкащина готується до зими

10.07.2024
Опалювальний сезон не за горами, тож, за традицією, Черкащина готується до нього відразу по завершенні попереднього.
 
Про це «УМ» повідомили в Черкаській обласній військовій адміністрації.
 
За словами очільника Черкащини Ігоря Табурця, щоб громади й область загалом були максимально стійкими, зараз пропрацьовують можливі ризики та шукають ефективні рішення, зважаючи на дії ворога та досвід, що вже маємо. 
 
«У фокусі — критична інфраструктура, джерела резервного живлення, підготовка спецтехніки, алгоритми роботи підприємств галузі у випадку надзвичайних ситуацій, ремонтні кампанії. Зі зрозумілих причин не деталізуватиму», — зазначає Ігор Табурець.
 
Він каже, що особлива увага приділяється когенерації — установкам з комбінованого виробництва тепла й електроенергії. 
 
«Наразі у нашій області діють 10 когенераційних установок, ще 11 — готуються до встановлення. Працюємо з партнерами, щоб отримати ще», — веде далі пан Ігор.
 
І додає, що одне з випробувань ми вже проходимо: регулярні відключення електроенергії, які є наслідком ракетно-дронових атак по енергоінфраструктурі країни.
 
«Водночас для нас важливо зберігати економічну активність. Тож ми в ОВА активно співпрацюємо з підприємствами, що мають стратегічне значення для економіки регіону та країни», — наголошує пан Ігор.
 
І уточнює: спільно з ними шукаємо шляхи оптимізації споживання електроенергії та залучення альтернативних джерел живлення. 
 
«Ощадливе використання світла вкрай важливе і від населення. Тільки разом із максимальною відповідальністю від кожного ми зможемо з усім впоратися», — підсумовує голова Черкаської ОВА.