«Доктор Хаус» відсвяткував 65-річчя: найкращі роботи Х’ю Лорі

19.06.2024
«Доктор Хаус» відсвяткував 65-річчя: найкращі роботи Х’ю Лорі

Х’ю Лорі. (Фото з сайту ivona.ua.)

Акторові Х’ю Лорі виповнилося 65 років. Він народився 11 червня 1959 року в Оксфорді в сім’ї лікаря та домогосподарки.
 
Х’ю здобув гарну освіту: спочатку він навчався в оксфордській школі Dragon School, а потім у закритому пансіоні для хлопчиків в Ітоні, після якого вступив до Кембриджського університету на факультет антропології та археології.
 
Будучи студентом, Лорі захопився театром: разом з однокурсниками Стівеном Фраєм та Еммою Томпсон він брав участь в аматорських постановках університетського драматичного клубу Footlights.
 
У 1981 році Х’ю став президентом цього театру і разом із друзями поставив на його сцені комедію The Cellar Tapes, яка принесла дебютантам першу театральну премію та контракт на телетрансляцію на одному з британських каналів.
 
Успіх на батьківщині прийшов до Лорі після виходу комедійного серіалу «Чорна гадюка» (1983-1989). Потім разом із Фраєм актор знявся в телевізійній комедії «Шоу Фрая та Лорі» (1989-1995) та серіалі «Джівс і Вустер» (1990-1993).
 
Водночас Лорі почав зніматися в кіно, щоправда, в невеликих епізодичних ролях. Світова слава прийшла до актора, коли він відійшов від комедійного амплуа і знявся в американському серіалі «Доктор Хаус».
 
За роль похмурого генія, лікаря-діагноста Грегорі Хауса, Лорі отримав орден Британської імперії від королеви Єлизавети II, був удостоєний трьох «Золотих глобусів» і потрапив до Книги рекордів Гіннесса як актор, котрий приваблює до екранів найбільшу кількість глядачів.