Погляд оптимістів. У першому контрольному матчі перед Євро збірна України зіграла з німцями внічию

11.06.2024
Погляд оптимістів. У першому контрольному матчі перед Євро збірна України зіграла з німцями внічию

Німецькій збірній на власному полі не вдалося протиснути оборону української національної команди. (Фото пресслужби УАФ.)

Підготовка національної збірної України з футболу до чемпіонату Європи, котрий стартує 14 червня в Німеччині, вийшла на фінішну пряму.
 
На початку тижня команда Сергія Реброва зіграла перший із трьох товариських поєдинків, проведення яких заплановане в режимі групового етапу Євро — три поєдинки за дев’ять днів.
 
Стартовий у цьому розкладі матч проти господарів континентальної першості, німців, українські збірники зіграли внічию — 0:0. Далі на «синьо-жовтих» ще чекають команди Польщі та Молдови.
 
А потім — офіційні поєдинки групового етапу Євро зі збірними Румунії, Бельгії та Словаччини.
 
Після сухої нічиєї з німцями очільник «синьо-жовтих» Сергій Ребров заявив, що його підопічні поки ще не готові на 100%, утім добре розуміють, як потрібно грати з європейськими грандами.
 
Збірна Німеччини останнім часом зірок з неба не хапає. На двох попередніх «мундіалях» далі групового етапу «бундестім» не просувався. А минулий єврофорум німецька команда завершила на стадії 1/8 фіналу.
 
Відтак на домашньому Євро від німецької машини очікуватимуть більш продуктивної гри. До цієї визначальної події збірну Німеччини готує 36-річний тренер Юліан Нагельсманн, якого після успішних років роботи з «Хоффенхаймом», «Лейпцигом» та «Баварією» запросили до керма національної команди.
 
У поєдинку проти збірної України, котрий проходив у Нюрнбергу, німецький колектив відзначився потужною та напористою грою. Однак зламати українську оборону все ж не зміг. «Їм допомогла не лише фортуна. Неймовірна гра голкіпера української команди», — заявив Нагельсманн.
 
Проти німців у воротах збірної України діяв воротар португальської «Бенфіки» Анатолій Трубін і, здійснивши загалом п’ять «сейвів», отримав звання кращого гравця у складі своєї збірної. «Перша перевірка матчем. Побачили, що потрібно вдосконалити. Наполегливо працюємо, не зважаючи ні на що», — зазначив Трубін.
 
Після поєдинку очільник української збірної зізнався, що на гру проти Німеччини було свідомо обрано захисну модель гри. І, як свідчить результат, завдання-мінімум українські збірники виконали.
 
«Ми реалізували план тренерського штабу на полі, добре пересувалися, компактно грали. Дуже важка була гра, суперник сильний, індивідуально сильні гравці. Грали у п’ять захисників, щоб не давати їм простору. Ми добре контратакували, «вінгери» добре вибігали, створювали моменти, але забракло реалізації», — розповів динамівський півзахисник «синьо-жовтих» Микола Шапаренко.
 
У наступному контрольному поєдинку — проти Польщі, у Варшаві, — Сергій Ребров, очевидно, випробує іншу тактику. Натомість у грі з німцями українським футболістам довелося багато оборонятися і чекати свого шансу в контратаках.
 
«Наша головна мета в цих товариських поєдинках — підготуватися до Євро. Гра з Німеччиною була корисною для обох збірних. На жаль, зараз гравці не готові на сто відсотків, але в нас попереду майже два тижні на підготовку. Я побачив велике бажання у футболістів, що дуже важливо, велике бажання в команди грати на оборону. На жаль, нам довелося багато оборонятися. Але сьогодні була команда, яка розуміла, за рахунок чого ми можемо грати на рівні збірної Німеччини», — підсумував візит «синьо-жовтих» до Нюрнберга Ребров.
 
До слова, на цьому матчі німецьку збірну підтримував канцлер ФРН Олаф Шольц, який перед матчем зустрівся з президентом УАФ Андрієм Шевченком. А з очільником Німецького футбольного союзу Берндом Нойндорфом Андрій Шевченко підписав меморандум про співпрацю.
 
«Наш перший спільний проєкт буде зосереджений на організації літніх таборів для оздоровлення дітей із гарячих регіонів України — Харківської, Запорізької та інших областей, а також на підтримці дитячих тренерів у процесі навчання. Загалом, Україна грає другий за рік товариський матч із Німеччиною. Для мене це підтвердження солідарності та добрих відносин між нашими двома країнами», — наголосив керівник УАФ. 
 
ТАБЛО
Товариський матч. Німеччина — Україна — 0:0 (У: Трубін, Конопля (Тимчик, 80), Забарний, Сваток, Матвієнко, Зінченко, Степаненко (Бражко, 64), Циганков (Ярмоленко, 64), Шапаренко (Судаков, 73), Мудрик (Зубков, 64), Яремчук (Довбик, 73)).