В Україні стрімко зростає кількість людей на межі голоду – керівник УФБП

29.05.2024
В Україні стрімко зростає кількість людей на межі голоду – керівник УФБП

Керівник УФБП Дмитро Шкрабатовський.

На пресконференції в Укрінформі Дмитро Шкрабатовський, голова Української федерації банків продовольства (УФБП), нагадав, що понад 14,6 мільйона українців потребують гуманітарної допомоги. Він зазначив, що кількість людей на межі голоду стрімко зростає.
 
УФБП активно працює над цією проблемою, створивши мережу з 47 громадських організацій та благодійних фондів у 23 регіонах України. У складі команди - понад 700 волонтерів, які щотижня збирають, пакують і доставляють продуктові набори.
 
На сьогодні загальна вага розподіленої продукції перевищила 2 тисячі 417 тонн, а кількість переданих наборів сягнула 128 тисяч. Допомогу отримали майже пів мільйона українців, що становить понад 16 мільйонів порцій їжі.
 
Президент Європейської федерації банків продовольства (EFBF) Жак Ванденшрік наголосив на важливості волонтерської роботи, зазначивши, що фінансову допомогу на суму близько 7 мільйонів євро було спрямовано в Україну. Він закликав уряд підтримати продовольчі банки, вказуючи на відсутність розгалуженої мережі до повномасштабного вторгнення.
 
Пан Ванденшрік запропонував два шляхи вирішення проблеми: змінити закони для спрощення донації продовольства та надати фінансову підтримку.
Президент EFBF Жак Ванденшрік. 
Фото з Укрінформу.
 
Наталя Раріна, голова громадської організації «Крок в нове життя», яка допомагає в Харкові й Харківській області, розповіла про ситуацію в регіоні та роботу з дітьми з деокупованих територій.
 
Вона зазначила, що подарунки від Української федерації банків продовольства викликали радість у дітей, які створили близько 6 тисяч малюнків на знак вдячності. 
 
Ярослав РОМАНЮК