Коли гості по-справжньому дорогі: доньки та сини загиблих тероборонівців провели канікули в Польщі

24.01.2024
Коли гості по-справжньому дорогі: доньки та сини загиблих тероборонівців провели канікули в Польщі

Канікули діти загиблих Героїв із Черкащини провели у Польщі. (Фото 118-ї бригади територіальної оборони.)

Протягом двох тижнів діти загиблих воїнів Черкаської 118-ї бригади територіальної оборони проводили канікули в Польщі.

 

Як розповідають «УМ» у капеланській службі цієї бригади, підтримати фізичне та психологічне здоров’я дітей Героїв стало можливим завдяки проєкту «Здоров’я дітей України», що об’єднав зусилля Rotary Club Cherkasy та Rotary Club Zamosc Ordynacki.


«Важливо було створити для них атмосферу підтримки та знайомства з культурою сусідньої країни. А емоції, які відчули сини та доньки загиблих захисників під час подорожі, — неперевершені. Адже діти відвідали копальню солі Wieliczka, створили казкові образи, розслабилися у термальних басейнах Szaflary, провели наукові експерименти, відвідали арттерапію та насолодилися екскурсіями з неперевершеним видом на гори», — розповідають у капеланській службі Черкаської 118-ї бригади тероборони. І додають, ці неймовірні враження стали можливими завдяки щедрості Rotary Polska, Dystrykt 2231 та Ротарі в Україні.


«Головною метою проєкту було не лише забезпечити цим дітям комфортний та цікавий відпочинок, а й допомогти їм подолати психологічні травми, які можуть виникнути внаслідок втрати батька на війні», — підсумовують у 118-й бригаді тероборони.