Побачити на власні очі: після тривалої перерви українські вболівальники зможуть повернутися на глядацькі трибуни

17.01.2024
Побачити на власні очі: після тривалої перерви українські вболівальники зможуть повернутися на глядацькі трибуни

У весняній частині сезону-2023/2024 глядачі мають з’явитися й на вітчизняних футбольних аренах. (Фото з сайту fcdynamo.com.)

Наприкінці минулого року Кабінет Міністрів України доручив Міністерству молоді і спорту, МВС та безпековим органам розробити порядок допуску глядачів на трибуни.

 

І після узгодження всіх важливих деталей перші вболівальники з’явилися на матчах волейбольної суперліги.


У нинішньому сезоні всі поєдинки жіночого та чоловічого волейбольного чемпіонатів України проходять у Чернівцях.

 

За повідомленням пресслужби Професіональної волейбольної ліги України, квитки на матчі суперліги коштуватимуть від 100 до 250 гривень, а 50% отриманих коштів із продажу квитків переведуть на рахунок благодійного фонду «Повернись живим».


Так само про повернення вболівальників на трибуни інформують і у вітчизняному баскетбольному господарстві.


У Федерації баскетболу України повідомили, що Міністерство молоді та спорту внесло зміни до відповідного наказу, котрий регламентує проведення спортивних заходів в умовах воєнного стану.


Тож тепер кожна спортивна арена має пройти перевірку для можливості проведення матчів із наявністю глядачів.

 

Основна вимога — наявність бомбосховища у радіусі 500 метрів від місця проведення змагань, і залежно від його місткості визначатиметься кількість уболівальників, котрі зможуть потрапити на трибуни.


Приймати глядачів у найближчому майбутньому планують і на вітчизняних футбольних аренах. В УАФ вирішити всі проблемні питання мають до початку весни, коли поновляться офіційні змагання.

 

Уже незабаром, 25 січня, тут мають відбутися вибори президента (одноосібним кандидатом на цей пост буде Андрій Шевченко), і тоді, можна передбачати, про допуск глядачів на трибуни офіційно оголосять і у футбольному господарстві.


«Це питання вже давно на контролі. На жаль, багато залежить не від нашого бажання чи Міністерства у справах молоді та спорту, громад, де дислокуються команди. В Україні — війна. Однак ми намагаємось постійно контактувати з клубами на предмет проведення матчів з уболівальниками. Дійшли згоди, що до кінця лютого кожен клуб має дати конкретну відповідь, скільки вболівальників зможуть під час повітряної тривоги розміститися у бомбосховищі. Звісно, враховуватиметься і кількість місць на трибунах», — пояснює в коментарі Sport.ua президент ПФЛ Олександр Каденко.

 

За його словами, для кожного клубу, кожної арени буде розроблено чіткі безпекові заходи, котрі дозволять уболівальникам відвідувати футбольні стадіони.