Тейлор Свіфт стала найпопулярнішою виконавицею 2023-го року

06.12.2023
Тейлор Свіфт стала найпопулярнішою виконавицею 2023-го року

Тейлор Свіфт.

У музичному плані 2023 рік визначився поверненням у глобальну музичну атмосферу популярної музики та провідних попспівачок.

 

Серед них, зокрема, Тейлор Свіфт — професійна співачка, гітаристка, акторка, режисерка й TV-персона, володарка 225 професійних нагород, з них 11 — «Ґреммі».


Нещодавно її пісні перевищили позначку в 26,1 мільярда прослуховувань на світових музичних платформах Spotify та Apple Music, а отже, посунули пуерториканського співака й репера Bad Bunny, що утримував цей титул з 2020 року.


«Звання найкращої виконавиці Spotify у 2023 році — це справді найкращий презент на день народження/свята, який ви могли б мені подарувати», — відреагувала співачка у своєму «Х» та подякувала фанатам за те, що слухали її музику з багатьох точок світу.


Раніше у Bloomberg писали, що світовий концертний тур The Eras приніс Тейлор Свіфт близько 1,1 мільярда доларів. Це зробило її однією з небагатьох артисток, котрі змогли досягли такого статусу тільки завдяки музиці та виступам.


«Такий статок — результат праці й таланту співачки, а також умілого поєднання маркетингу з таймінгом», — зазначають у виданні й пояснюють, що вели підрахунки, ґрунтуючись лише на активах і доходах, які можна підтвердити або простежити за публічними цифрами.


Загалом продаж квитків на концерти The Eras наразі приніс 700 мільйонів доларів. Bloomberg додає, що тур заробив стільки ж грошей, скільки дає економіка невеликих країн, а 53 концерти співачки в США цього року додали $4,3 млрд до ВВП США.


Саму Свіфт також відзначили в червневій Бежевій книзі (економічному огляді) Федерального резервного банку Філадельфії за стимулювання зростання економіки міста.


«Важливим є той факт, що люди мали можливість платити такі високі ціни за квитки, — сказав Бретт Гаус, професор з професійної практики в економіці Колумбійської бізнес-школи. — Це було поєднанням того, що люди мали заощадження, бажання витрачати, а також того факту, що вона (Тейлор. — Ред.) випустила низку альбомів, які для багатьох людей стали саундтреком до пандемії».

 

Лада ОСА