НАН передала бібліотекам Харкова перевидані праці Філарета Колесси, Катерини Грушевської і Хведора Вовка

18.10.2023
НАН передала бібліотекам Харкова перевидані праці Філарета Колесси, Катерини Грушевської і Хведора Вовка

«Народознавча спадщина Хведора Вовка» — одне з переданих харківським книгозбірням численних видань. (Фото надане НАНУ.)

Три провідні харківські наукові та науково-освітні інституції отримали твори вчених-корифеїв українського народознавства та сучасних науковців у рамках благодійної акції «Національна академія наук України — бібліотекам».

 

Відтепер науковці і студенти Харкова мають змогу працювати з перевиданими етнографічними та фольклорними матеріалами експедицій Павла Чубинського та «Народознавчою спадщиною» Хведора Вовка, працями Філарета Колесси, Катерини Грушевської, Павла Юркевича, а також провідних науковців сучасності.


Вперше за майже пів століття пропонується україноцентричний погляд на розвиток різних видів мистецтва в 5-томних колективних монографіях «Історія образотворчого мистецтва» та «Історія декоративно-ужиткового мистецтва». Переданими монографічними та довідковими виданнями зможуть посилити власні розвідки і кінознавці та етномузикологи.


Читати нові видання від Національної академії наук є змога у Харкові у книгозбірні Академії дизайну і мистецтв; Центральній науковій бібліотеці Національного університету імені Каразіна та Науковій бібліотеці імені Короленка.

 

Поза всяким сумнівом, місто, яке часто потерпає від ворожих обстрілів з початку повномасштабного періоду російсько-української війни, отримало коштовний скарб, який оцінять знані фахівці, студенти й щонайменше ті учні, які залучені до наукових досліджень Малої академії наук.