Шедевр від маестро: вдруге в євровідборі зібрна України переграла Північну Македонію

18.10.2023
Шедевр від маестро: вдруге в євровідборі зібрна України переграла Північну Македонію

У Празі, де збірна України приймала македонців, уболівальники забезпечили синьо-жовтій команді чудову атмосферу. (Фото пресслужби УАФ.)

Усе йде до того, що доля прямого потрапляння національної збірної України на чемпіонат Європи-2024 вирішуватиметься в її заключному поєдинку групового відбору — проти збірної Італії.


Для цієї важливої гри на 20 листопада заброньовано в Леверкузені «Бай-арену», а на шляху до Німеччини підопічні Сергія Реброва зробили, так би мовити, необхідні приготування: переграли непоступливу Північну Македонію та з усією відповідальністю поставилися до поєдинку з відвертим аутсайдером своєї групи та всієї футбольної Європи — командою Мальти.


«Ми повинні бути дуже сконцентровані. Буде складна гра», — серйозно налаштовував підопічних на матч із мальтійцями Ребров.


Відверто скромний за футбольними мірками опонент не взяв у поточному відбірковому турнірі ще жодного очка. Утім від першої зустрічі з Мальтою в «синьо-жовтих» не надто приємні спогади.

 

Тоді, влітку, все закінчилося мінімальною перемогою української команди й, без сумніву, футболістам довелося почути від тренера порцію критичних зауважень.


«Матчі за два дні на третій завжди важко грати в усіх аспектах — фізичному й ментальному. Але ми, професіонали, передусім повинні зробити висновки з попереднього поєдинку. Потрібно зрозуміти, наскільки важким буде матч. Нам треба зіграти на максимальних можливостях із першої до остан­ньої секунди, і все буде гаразд», — наголосив перед грою на Мальті динамівець Олександр Караваєв.


У матчі проти Північної Македонії захисник «біло-синіх» на заключних хвилинах поставив ефектну крапку. Хитромудрий дальній удар Караваєва змусив партнерів по збірній виголосити йому чимало компліментів.


«Якщо чесно, то, коли біг з останніх сил, думав: «Караваєв, куди ти б’єш?». У нас гарна контратака була. Напевно, так думали 95% людей: куди ти лупиш той м’яч?! Однак — усі, крім Сані. Він розібрався як маестро», — поділився своїми враженнями від рішення партнера Тарас Степаненко.


За гру з македонцями вітчизняні збірники отримали від свого наставника високі оцінки. «Це дуже важлива гра. Футболісти віддали всі емоції та сили», — визнав Ребров.

Перемога над Північною Македонією дозволила українській збірній залишитися в боротьбі за пряму перепустку на Євро-2024.


У Празі, де «синьо-жовті» приймали Північну Македонію, українська збірна мала чудову підтримку вболівальників.

 

«Із такою підтримкою глядачів ти не можеш зупинитися ані на секунду. Ми її відчували і до матчу, і під час нього. Неймовірна атмосфера! Дуже хочеться подякувати всім уболівальникам», — наголосив автор переможного гола Георгій Судаков.


Водночас кращим гравцем матчу проти Північної Македонії експерти назвали голкіпера української збірної Анатолія Трубіна, котрий зробив у грі кілька важливих «сейвів».


У грі з Мальтою головне слово мали сказати все ж польові гравці української збірної. А вони зі свого боку чекали допомоги та підтримки від представників медичного штабу.

 

За словами Сергія Реброва, після важкої гри з Північною Македонією на перший план має вийти здатність футболістів добре відновитися, й у цьому питанні «синьо-жовті» покладалися на знання й уміння професіоналів.

 

ТАБЛО
Чемпіонат Європи. Кваліфікація. Група С. Україна — Північна Македонія — 2:0 (Судаков, 30; Караваєв, 90+5); У: Трубін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Зінченко (Сидорчук, 76), Зубков (Маліновський, 68), Судаков (Сваток, 87), Мудрик (Караваєв, 87), Довбик (Яремчук, 76)) Італія — Мальта — 4:0.
Турнірне становище: Англія — 13 (5 матчів), Італія — 10 (5), Україна — 10 (6), Північна Македонія — 7 (6), Мальта — 0 (6).