Життя — не гра. Netflix зняв серіал про зірку футболу Девіда Бекхема

11.10.2023
Життя — не гра. Netflix зняв серіал про зірку футболу Девіда Бекхема

У стрічці лише чотири серії, голов­ний герой — сам Бекхем.

На Netflix вийшов серіал «Бекхем» оскароносного режисера Фішера Стівенса, який розповідає про життєвий шлях відомого футболіста Девіда Бекхема.

 

І хоча це документальне кіно, але воно наразі є назвичайно популярним. Бо життя легендарного футболіста та його дружини Вікторії Бекхем постає зовсім не таким, як ми звикли бачити його на сторінках глянців.


У стрічці лише чотири серії, голов­ний герой — сам Бекхем. Також у кадрі — його родина: дружина Вікторія, батьки Девіда; його колишні товариші по команді «Манчестер Юнайтед», закляті суперники, найкращий друг, колишній тренер, секретар команди.


Девіда віддали до рук тренера «Манчестер Юнайтед» Алекса Фергюсона у віці 12 чи 13 років, і той майже одразу за­пропонував підлітку контракт.

 

Хлопець був настільки талановитий і майстерний, що міг забивати голи з будь-якого місця на полі. У перший день сезону Прем’єр-ліги 1996 року Бекхем забив гол за «Манчестер Юнайтед» з центра поля — удар, який бачив увесь світ, миттєво зробив його ім’я відомим.


Через кілька місяців, дивлячись телевізор з другом, Бекхем побачив виступ Spice Girls, вказав на дівчину, яка назвала себе Posh Spice, і негайно оголосив, що збирається з нею одружитися.

 

Незабаром роман Девіда і Вікторії захопив націю. І до сьогодні це одна з найміцніших пар серед знаменитостей.


А в 1998 році станеться те, що Девід і сьогодні згадує з болем. Під час гри на чемпіонаті світу аргентинський півзахисник Дієго Сімеоне сфолив і приземлився на землю, а Бекхем імпульсивно вдарив Сімеоне по литці.

 

Сімеоне театрально впав на землю, схопившись за ногу; а суддя  показав Бекхему червону картку та вилучив з матчу, який Англія програла... Це стало відліком найболючішої історії для футболіста.

 

Саме його всі звинувачували в програші й люто цьку­вали. Його звинувачували ЗМІ, тренер збірної і тодішній прем’єр-міністр Тоні Блер; його обзивали незнайомці та плювали на нього; йому надсилали кулі в офіси клубу; погрожували вбивством батькам.

 

«Я хотів би, щоб була таблетка, яку можна було б прийняти, щоб стерти спогади, — каже Девід. — Тільки зараз, коли мені 47 років, я почав про це рефлесувати».

 

А тоді Девід занурився в клінічну депресію. Вікторія, яка увесь цей час була поряд, каже, що «все ще хоче вбити цих людей», маючи на увазі тих, хто так безцеремонно вліз у їхнє приватне життя та цькував її та  родину.


А загалом це дивовижна історія про двох зірок — зі сфери спорту та шоу-бізу, які не тільки побралися і народили чотирьох дітей, а й змогли зберегти почуття і шлюб попри нелегкі випробування.

 

Що ж, багаті теж плачуть, а гроші та слава зовсім не є запорукою особистого щастя. А ще це повчальна історія про те, яким жорстоким може бути суспільство, коли переходить межі дозволеного. Щось подібне ми можемо спостерігати й у нас. А тому фільм однозначно вартий перегляду.