Рустем Умєров оголосив пріоритети Міноборони: воїни, озброєння, цифровізація

13.09.2023
Рустем Умєров оголосив пріоритети Міноборони: воїни, озброєння, цифровізація

Рустем Умєров у Раді. (facebook.com/rustemumerov.ua)

Протягом тижня після призначення міністром оборони Рустем Умєров невпинно анонсує нові підходи щодо роботи відомства під його керівництвом.

 

І виступаючи перед нардепами з трибуни Ради, і під час представлення президентом колективу Міноборони, і на зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) він не втомлюється наголошувати на п’яти пріоритетах.


Перший пріоритет — військовоцентричність. Мовляв, військовий — найвища цінність. Тому в Україні варто запровадити нову філософію ставлення до військовослужбовців, а також забезпечити їх усім необхідним — зброєю, технікою, обмундируванням, спорядженням, засобами індивідуального захисту, харчуванням та медикаментами.


Другий — озброєння, якого, за словами міністра оборони, необхідно вже зараз якомога більше. Йдеться не лише про допомогу партнерів, а й про розвиток українського ВПК.


Третій — посилення та розширення міжнародної коаліції: нові союзники, розширення географії. До речі, днями Умєров провів першу розмову з главою Пентагону Ллойдом Остіном.

 

Говорили, звісно ж, про зброю. Наступного тижня заплановано зустріч із західними партнерами у форматі «Рамштайн».


Четвертий — нульова толерантність до корупції та діджиталізація. Умєров планує запровадити електронний військовий квиток, запустити єдиний реєстр призовників та цифровізувати всі процеси діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК).


Ще один важливий напрям — стратегія перемоги. Міноборони формуватиме стратегію національної безпеки.

 

«Наша мета — стати членом НАТО», — акцентує наступник Резнікова.

 

І додає, що сьогодні українська армія (чисельністю понад мільйон) є однією з найбільших, найсильніших і найумотивованіших у світі.