Сто років Перша. Черкаська дитяча музична школа №1 імені Миколи Лисенка підготувала понад 8 тисяч музикантів

12.07.2023
Сто років Перша. Черкаська дитяча музична школа №1 імені Миколи Лисенка підготувала понад 8 тисяч музикантів

«Сто років Перша» — Черкаська дитяча музична школа №1 імені Миколи Лисенка. (Фото надане Черкаською міськрадою.)

Дитяча музична школа №1 імені Миколи Лисенка міста Черкаси відзначила 100-літній ювілей.

 

Святкові урочистості та концерт «Сто років Перша» організували колектив викладачів та учні.

 

Понад три години поспіль згадували мистецьку історію та музикували на сцені Черкаської обласної філармонії.

 

Ювіляри приймали вітання від міської та обласної влади, друзів, меценатів і дарували свої музичні композиції гостям.


«Відкриття народної музичної школи, яка розташована в історичній будівлі, спорудженій ще в 70-х роках ХІХ століття в центрі міста, стало початком  розвитку професійного музичного мистецтва не лише в місті, а й у всій Черкаській області», — розповіли «УМ» у міській раді Черкас.


За своє століття школа підготувала понад 8 тис. випускників. Багато з них стали професійною основою інших мистецьких закладів Черкас, відомими виконавцями та особистостями в Україні та світі.

 

Нині школа посідає почесне місце серед музичних шкіл країни, її учні вибороли тисячі призів різноманітних конкурсів.


 За словами директорки школи, заслуженої працівниці культури України Юлії Темченко, історія музичної школи — це історія Черкас.

 

«Навіть у війну наші викладачі шукають способи, щоб не порушувати навчальний процес, працюють і в бомбосховищі, і онлайн, проводять додаткові заняття, репетиції. Адже головна мета колективу — зберегти те, що ми маємо: свої надбання, свою школу, своїх дітей», — говорить пані Юлія.


Нині в  дитячій музичній школі №1 працюють 82 викладачі, навчаються 625 дітей, організовано навчальний процес із 24 спеціальностей.

 

Школа поєднала в собі традиційні форми навчання з інноваційними технологіями та програмами.


Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який був на 100-літньому ювілеї музичної школи №1, каже, що пишається самобутнім, відданим та небайдужим колективом музичної школи, який у ці буремні часи продовжує розвивати таланти наших дітей.


«Ми ж зі свого боку й надалі підтримуватимемо заклад. Заради наших дітей маємо жити, працювати кожен на своєму фронті й перемагати. Дякую незламним ЗСУ за можливість у нашого юного покоління спілкуватись, навчатись і займатись творчістю», — підсумував черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.