У Золотоноші директорка клініки «відмазувала» ухилянтів від мобілізації за 3 тис. доларів

17.05.2023
У Золотоноші директорка клініки «відмазувала» ухилянтів від мобілізації за 3 тис. доларів

У директорки Золотоніської клініки — «гості» з СБУ. (Фото надане управлінням СБУ в Черкаській області.)

На Черкащині в Золотоноші спецслужба заблокувала чергову схему, яка дає можливість «ухилянтам» безперешкодно виїжджати за кордон.


Про це «Україні молодій» повідомили в управлінні СБУ в Черкаській області.


«За даними слідства, організатором виявилась директорка однієї з приватних клінік. Вона пропонувала військовозобов’язаним надати пакет підробних документів, які дозволяли їм уникнути мобілізації», — розповідають у черкаському обласному управлінні СБУ.


Вартість таких «послуг», уточнюють у спецслужбі, становила три тисячі доларів. У середньому щомісяця директорка клініки оформляла до десяти «клієнтів».


«Наші співробітники затримали організаторку на гарячому під час одержання неправомірної вигоди. Зараз їй повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України — це прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди», — розповідають у черкаському обласному управлінні СБУ.


Поки що, уточнюють, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.


Заходи проводили співробітники СБУ спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури.