У Черкасах двох поліцейських підозрюють у зґвалтуванні 17-річної дівчини

17.05.2023
У Черкасах двох поліцейських підозрюють у зґвалтуванні 17-річної дівчини

Двом черкаським правоохоронцям повідомлено про підозру у зґвалтуванні неповнолітньої. (Фото ДБР.)

У Черкасах працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у груповому зґвалтуванні 17-річної дівчини двом правоохоронцям та їхньому співучаснику. Їх затримано.


Як повідомляють у ДБР, троє чоловіків розпивали алкогольні напої на квартирі одного з них у Черкасах.

 

У процесі «відпочинку» до них приєдналася їхня знайома дівчина. Вони вживали алкоголь, а потім із застосуванням фізичної сили зґвалтували дівчину.


«Обох правоохоронців та їхнього спільника підозрюють у зґвалтуванні неповнолітньої особи, що вчинене групою осіб (ч. 3 ст. 152 КК України). Якщо вину доведуть, чоловікам світить до 12 років позбавлення волі», — кажуть у ДБР.


У ДБР також наголошують, що затримані свою провину категорично заперечують. Нині встановлюють усі обставини того, що сталося, проводять експертизи, допитують свідків.


Тим часом, як повідомили «УМ» у черкаській обласній поліції, 6 травня до поліції звернулася мешканка Черкас із заявою про злочин сексуального характеру щодо 17-річної доньки.

 

Під час перевірки інформації з’ясувалося, що до вчинення кримінального правопорушення, ймовірно, причетні двоє працівників поліції. Про подію невідкладно поінформували ДБР.


«У поліції Черкащини співробітники внутрішньої безпеки та головної інспекції Нацполіції проводять службове розслідування, матеріали якого в найкоротший термін будуть скеровані до ДБР та долучені до матеріалів кримінального провадження», — кажуть у черкаській обласній поліції. 

 

І підсумовують, що нині двох підозрюваних поліцейських звільнено з лав поліції і вони перебувають за ґратами, а їхніх безпосередніх керівників відсторонено від виконання службових обов’язків.


«Нацполіція максимально сприяє співробітникам Державного бюро розслідувань у встановленні всіх обставин події», — підсумовують у черкаській обласній поліції.