Черкаська обласна «швидка» одержала дев’ять нових автомобілів

12.04.2023
Черкаська обласна «швидка» одержала дев’ять нових автомобілів

Дев’ять нових автомобілів «швидкої» передали медикам Черкащини. (Фото Ірини НАЗАРОК.)

Дев’ять новеньких автомобілів поповнили автопарк екстреної медичної допомоги Черкащини.

 

Про це «Україні молодій» повідомила Ірина Назарок із Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги.

 

«Серед  дев’яти нових автомобілів два авто марки Mercedes класу С від Міністерства охорони здоров’я України, два автомобілі Citroen Jumper класу С у межах ініціативи Олени Зеленської за кошти фонду United 24 та п’ять авто — повнопривідних позашляховиків Toyota Land Cruiser від Всесвітньої організації охорони здоров’я», — розповідає пані Ірина.


Вона каже, що автомобілі закуплені за кошти благодійних організацій або надані зарубіжними донорами з різних країн і перерозподілені Міністерством охорони здоров’я безпосередньо як гуманітарна допомога. Вартість цих автомобілів становить близько 20 млн гривень.

 

«Ключі від новеньких авто «швидкої» вручили особисто представникам підрозділів центру. Три автомобілі залишаться в Черкасах, інші вже поїхали в райони. Зокрема, по одній автівці отримали медики Смілянської, Лівобережної та Уманської станції швидкої медичної допомоги. Також одне авто отримав відділ реагування на надзвичайні ситуації та два автомобілі — відділ виїзної консультативної медичної допомоги, тобто санавіація», — розповідає Ірина Назарок.


За її словами, авто швидкої допомоги мають усе необхідне медичне устаткування й готові одразу стати до роботи. А повнопривідні позашляховики додатково підсилять роботу медиків обласної «швидкої», адже дадуть змогу добратися до тяжких пацієнтів у важкодоступних місцях.