Москаль спалився. На Черкащині взяли уродженця росії, який прославляв окупантів

15.03.2023
Москаль спалився. На Черкащині взяли уродженця росії, який прославляв окупантів

СБУ повідомила про підозру жителю Черкащини, який у соцмережах стверджував, що територія нашої держави «історично належить росії». (Фото надане управлінням СБУ в Черкаській області.)

На Черкащині СБУ повідомила про підозру місцевому жителю, який уже був засуджений за поширення прокремлівської пропаганди.

 

Як повідомили «Україну молоду» в управлінні СБУ в Черкаській області, контррозвідни­ки зібрали вичерпну доказову базу стосовно цього проросійського пропагандиста.


«У вересні 2022 року за матеріалами СБУ його вже було засуджено за виправдовування російської збройної агресії проти України.

 

Суд призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном  три  роки», — розповідають у спецслужбі.


Однак, уточнюють, чоловік, уродженець росії, який проживає на території Черкащини, не усвідомив вчинення злочину та продовжив поширення ворожої пропаганди з інтернет ресурсів рф.


«Власні пости, фото з ворожою символікою та репости з прокремлівських пабліків розміщував на особистій сторінці в соцмережі «мой мір». Він стверджував, що «української нації не існує, вона є штучною», а територія нашої держави «історично належить росії», — зауважують у  черкаському обласному управлінні СБУ.


І додають, що пропагандист відкрито підтримував загарбницькі дії рф, натомість дискредитував у дописах чинну українську владу та військових ЗСУ.

 

У матеріалах поширював дезінформацію про те, що українські військові «здаються», що не вміють працювати із сучасною військовою технікою, а лише вбивають мирних мешканців, бомблять свої ж міста та мародерять.


На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмисника про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.


Наразі пропагадисту обрано запобіжний захід — тримання під вартою. Викриття та документування незаконних дій проводилося співробітниками СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва черкаської обласної прокуратури.