Підсвітка для блекауту. У Черкасах для котелень обласного центру придбали когенераційну установку

22.02.2023
Підсвітка для блекауту. У Черкасах для котелень обласного центру придбали когенераційну установку

Голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець (праворуч): «Когенераційна установка за 10 хвилин від запуску набирає необхідну потужність». (Фото надане Черкаською ОВА.)

Черкаська область укріплює свої позиції на випадкок надзвичайних енергоситуацій. Тут для котелень обласного центру придбали когенераційну установку.

 

Про це повідомляють у Черкаській обласній військовій адміністрації.


За словами голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця, ця нова установка — один із дієвих інструментів для стабільного функціонування критичної інфраструктури обласного центру.

 

Всього за 10 хвилин від запуску вона набирає потужність, нею можна керувати дистанційно і вона здатна працювати 24/7.


«Вироблену нею електроенергію частково споживатимуть котельні «Черкаситеплокомуненерго», а надлишок ітиме в об’єднану енергосистему країни. Ця когенераційна установка придбана коштом міста. Вона не перша в «арсеналі» та не остання», — зазначає очільник Черкаської області Ігор Табурець.


Він каже, що спільно з керівниками громад і підприємств критичної інфраструктури було завчасно розроблено плани реагування на випадок надзвичайних ситуацій і відповідні алгоритми дій.


«Пріоритетом для сталої роботи систем тепло-, водопостачання та водовідведення є якраз забезпечення їх резерв­ними джерелами живлення», — підсумовує Ігор Табурець.