П’ятеро кращих учнів із Черкас стажуватимуться в латвійському місті Вальмієра

08.02.2023
П’ятеро кращих учнів із Черкас стажуватимуться в латвійському місті Вальмієра

Черкаські старшокласники вчаться самоврядування. (Фото Черкаської міськради.)

У Черкаській міській раді «працюють» старшокласники: 132 школярі 9-11 класів почали стажування в органах місцевого самоврядування.

 

Така «робота» для старшокласників у новинку і до вподоби.


Як наголошує заступниця черкаського міського голови Анастасія Чубіна, для зручності юних стажерів поділили на дві зміни.

 

Під час першого етапу стажування 65 учнів пройдуть практику в різних структурних підрозділах міської ради до 17 лютого, а друга група практикуватиме з 20 лютого до 10 березня.


«За кількістю набраних балів та результатами мотиваційного есе п’ятеро кращих учнів потраплять до другого етапу стажування. Вони  зможуть спробувати себе на посаді міського голови і пройти тижневе стажування в латвійському місті Вальмієра, відтак порівняти принципи роботи само­врядування в нашій країні та за кордоном», — говорить пані Анастасія.


Черкаські школярі стажуються в департаментах освіти та гуманітарної політики, соціальної політики, архітектури та містобудування, економіки та розвитку, охорони здоров’я та медичних послуг, а ще — в комунальних підприємствах «МСК «Дніпро», «Черкаський міський зоологічний парк «Рошен», «СК «Будівельник» і Кінотеатр «Україна».


«Можливо, серед цих старшокласників у майбутньому буде міський голова та очільники департаментів. І хоча зараз ми живемо, працюємо й навчаємося в дуже важкий для країни час, коли окупант цинічно випускає ракети й намагається знищити нас як націю, але ми обов’язково переможемо й разом розбудовуватимемо європейську й демократичну країну», — каже черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.