Мріяв імперець про денацифікацію: депутат держдуми рф Олексій Журавльов нарешті зацікавив СБУ

18.01.2023
Мріяв імперець про денацифікацію: депутат держдуми рф Олексій Журавльов нарешті зацікавив СБУ

Депутат держдуми росії Олексій Журавльов фігурує у кількох провадженнях СБУ. (Скріншот відео)

Одіозний депутат держдуми росії Олексій Журавльов, відомий своїми українофобськими заявами та виправданням російської агресії на пропагандистських шоу, нарешті зацікавив СБУ.


Наразі слідчі вітчизняної спецслужби зібрали додаткові матеріали та розпочали нове кримінальне провадження щодо цього рашиста-обранця, який особисто брав участь у бойових діях на сході України, приїздив до раніше окупованого Ізюма (а нині визволеного), а також на Донбас.


Що й казати, цей посадовець з імперськими поглядами навіть увійшов до складу російського угруповання бойовиків «інтернаціональная брігада «Пятнашка».

 

А згодом, перебуваючи в лавах окупантів, інспектував тимчасово захоплені населені пункти та виступав одним із головних «ньюзмейкерів» кремля, включаючись в ефіри пропагандистських телеканалів із фронту.


За даними слідства, Журавльов розгорнув широку агітаційну кампанію на підтримку збройної агресії рф проти України.

 

А під час пропагандистських заходів цей депутат публічно закликав до активізації так званої «денацифікації» та знищення двох  мільйонів українців (!), які не бажають коритися рашистам.

 

Також російський депутат агітував мешканців захоплених районів Донеччини вступати до окупаційних угруповань країни-агресора.


Відомо, що раніше СБУ вже повідомила йому про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України за участь у голосуванні держдуми рф про визнання кремлем незалежності самопроголошених «л/днр».


Ця санкція статті передбачає покарання у вигляді 15 років або довічного позбавлення волі. Втім нові обставини слідчі СБУ кваліфікують за такими статтями Кримінального кодексу України: ст. 260 — участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або ­збройних формувань; ст. 436 — публічні заклики до агресивної війни або до розв’язування воєнного конфлікту.


Розслідування здійснюють співробітники СБУ Івано-Франківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.