На Черкащині заготовили понад 64 тонни лісового насіння

11.01.2023

На Черкащині нині триває заготівля насіння сосни звичайної: у держлісгоспах переробляють шишки та висушують їх у шишкосушарках.

 

Як повідомила «Україні молодій» Наталя Сегеда з Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, вже готове насіння зберігають у закритих ємностях у спеціальних холодильних камерах.


Загалом, зазначає пані Наталя, черкаські лісівники торік заготовили понад 64 тонни лісового насіння дуба, сосни, липи і навіть сливи, вишні та абрикоси.

 

Тож усі лісгоспи Шевченкового краю успішно підготувалися до весняної лісокультурної кампанії, зібравши 64 тис. 542 кілограми лісового насіння.


«Минулоріч сприятливі погодні умови в нашому краї позитивно вплинули на врожайність насіння дуба. Тож лісівники Черкащини виконали план із заготівлі жолудя для забезпечення подальших лісогосподарських заходів, зібравши його 48 тис.161 кілограм», — каже Наталя Сегеда.


Також, говорить вона, лісгоспи заготовили 15 тис. 244 кілограми насіння горіха чорного, який добре росте в кліматичних умовах Черкащини та має цінну деревину. І отримали уже 491 кілограм насіння сосни звичайної.


«Решта — це насіння інших супутніх деревних порід, таких як горіх волоський, ясен, береза, клен, липа, слива, абрикос, вишня», — підсумовує Наталя Середа.


Протягом зими насіння зберігатиметься у необхідних умовах. А навесні його висіватимуть у лісових розсадник