Люди кинули, собаки загнали: у Смілі небайдужі врятували з колодязя цуцика

11.01.2023
Люди кинули, собаки загнали: у Смілі небайдужі врятували з колодязя цуцика

Командир відділення Володимир Зіменков із врятованим цуциком на руках. (ФОТО з фейсбук-сторінки Аліни Іваненко.)

На Черкащині у місті Сміла добрі люди витягли з колодязя наляканого і змерзлого цуцика.

 

Як розповідає волонтерка Аліна Іващенко, це маленька історія великого порятунку.


«На підприємство, де я підгодовую собачок, «дуже хороші людішки» принесли маленьке цуценя. Великі собаки загнали його, і воно впало в каналізаційний люк глибиною шість метрів», — обурюється пані Аліна.

 

Мовляв, нікому до собачати не було діла: ні працівникам, ні перехожим. Усі чули, як мале плаче і виє, але ж «ну що ж, це життя, здохне — то здохне, така доля у нього».


«Ми всіх підняли на ноги і завдяки нашим дівчатам-волонтеркам Юлії Данильченко, Людмилі Дячок, Юлії Назаренко та хлопцям-пожежникам малечу дістали. Воно налякане, мокре, голодне, але врятоване», — говорить Аліна Іващенко.

 

І додає: «Хлопці-пожежники, я не знаю вас, але вдячна вам від усього серця, у великий день напередодні Різдва ви зробили таку гарну справу. Дякую вам, рятівники, ви неймовірні».


За словами волонтерки, чотирилапий зараз у Людмили Миколаївни, в теплі і добрі. Йому шукатимуть доброго господаря.


Як розповіла «Україні молодій» Ірина Лисенко зі Смілянського районного відділу ДСНС, на виклик із порятунку цуцика по вулиці 40 років Перемоги виїжджали пожежники-рятувальники 2-го відділення 12-ї державної пожежно-рятувальної частини — командир відділення Володимир Зіменков (на фото він із цуциком на руках), пожежник-рятувальник Марк Хрипливий, водій Олександр Чубенко. Керівником рятувальної операції був Ярослав Круть.