Розкажіть про незламність: старшокласників і студентів коледжів запрошують до участі у конкурсі «Я — журналіст!»

04.01.2023
Розкажіть про незламність: старшокласників і студентів коледжів запрошують до участі у конкурсі «Я — журналіст!»

Нагородження переможців ювілейного десятого конкурсу «Я — журналіст!», 2019 рік. (Фото Ліни ЯРІШ.)

Прийом робіт на ХІІІ всеукраїнський конкурс учнівських творчих робіт «Я — журналіст!» триває з першого дня зими.

 

Цільова аудиторія творчого змагання — учні 8-11-х класів загальноосвітніх шкіл, а також тих, хто вчиться в профтехучилищах та коледжах.

 

Ключовим словом цьогорічного конкурсу організатори визначили «незламність».


Організатор конкурсу — секретар Національної спілки журналістів України, засновник Школи універсального журналіста Віталій Голубєв.

 

Співорганізатори — видавничий дім «ОГО», департамент освіти і науки Рівненської облдержадміністрації та Національний університет «Острозька академія».

 

Цьогорічний конкурс проходить за підтримки Рівненської обласної військової адміністрації (начальник Віталій Коваль).


Як зазначається у положенні про конкурс, повне формулювання конкурсної теми звучить так: «Розповідаю світові про незламність українців».

 

Учасники можуть розкривати цю тему, розповідаючи про незламність захисників України на фронті, а можуть висвітлити її на прикладах волонтерської діяльності, роботи вчителів, медиків, енергетиків, журналістів, підприємців, усіх, хто своєю самовідданою працею, своєю незламністю зміцнює Україну в умовах протистояння російській військовій агресії, робить внесок у нашу майбутню перемогу.


Робота може бути підготовлена в будь-якому жанрі, який обере учасник — твір-роздум, інтерв’ю, портрет, репортаж тощо. На конкурс прийматимуть статті, фото та відео. Участь безкоштовна.

 

Роботи прийматимуть до 1 березня 2023 року. Оголосити підсумки й нагородити переможців планують у квітні.


Конкурс «Я — журналіст!» проводиться з 2009 року. Народився він у Рівному, а з 2016 року став всеукраїнським. Відтоді нагородження переможців відбувається у Національній спілці журналістів України.


Щороку конкурс «Я — журналіст!» збирає 500-800 учасників з усіх областей нашої держави. Традиційно найбільше конкурсантів — зі східних і південних регіонів України.

 

Про призовий фонд дбає його організатор, залучаючи, за можливості, меценатів. Роботи переможців і учасників публікують на сайті «Я — журналіст!» за посиланням ij.ogo.ua.


До творчої роботи (незалежно від номінації) кожен учасник конкурсу обов’язково додає (окремим файлом) есе довільної форми обсягом до однієї друкованої сторінки формату А 4 на тему «Моя історія».

 

В есе конкурсант має презентувати себе перед журі та майбутніми читачами і глядачами конкурсних робіт.

 

Зокрема, учень може поділитися своїми планами на майбутнє в Україні після перемоги, розповісти про цілі, які ставить перед собою, про життєві труднощі, які він подолав/долає, про свої захоплення, рідних, свій навчальний заклад, населений пункт.

 

У межах окресленого переліку можливих тем учасник самостійно обирає, на чому саме зосередити свою увагу в есе.

 

Окремих вимог щодо типу та розміру шрифтів, відступів, кількості друкованих символів у есе немає.


Усі детальні умови конкурсу «Я — журналіст!» можна прочитати за посиланням.