Черкаським учителям передали майже 1,5 тисячі ноутбуків

28.12.2022
Черкаським учителям передали майже 1,5 тисячі ноутбуків

Нові ноутбуки для черкаських освітян. (Фото надане управлінням освіти Черкаської ОВА.)

На Черкащині освітяни отримали для роботи 1 тис. 442 ноутбуки Chromebook.


Як повідомили «Україні молодій» у Черкаському обласному управлінні освіти і науки, таке технічне підсилення стало можливим завдяки продовженню ініціативи «Ноутбук кожному вчителю» і домовленостям Міністерства освіти і науки України з компанією Google та за підтримки Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури UNESCO.


Отож, наголошують в обласному управлінні освіти Шевченкового краю, це комп’ютерне обладнання передається для потреб педагогічних працівників закладів загальної середньої та професійної освіти, зокрема і для внутрішньо переміщених осіб, чиї заклади освіти було пошкоджено, зруйновано або пограбовано та які забезпечують освітній процес у дистанційному форматі.


«Отримані ноутбуки оснащені спеціалізованою операційною системою від Google — Chrome OS, яка відрізняється від звичних освітянам операційних систем. Тому партнерами розроблено чіткі інструкції для пед­працівників із підключення та налаштування ноутбуків», — розповідають в управлінні освіти Черкаської обласної військової адміністрації.


Педагоги, які отримають у користування ноутбуки, мають також пройти спеціальне безоплатне навчання, організоване МОН за підтримки Google-Україна з можливостей використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу в межах програми «Google Digital Tools for Education / Цифрові інструменти Google для освіти», яке здійснюється протягом 2022/2023 навчального року.

 

Також пізніше користувачам пристроїв буде надано доступ до освітніх ліцензій Teaching & Learning Account для роботи в спільній екосистемі Google Workspace.