Король Чарльз III вигнав із Букінгемського палацу молодшого брата

28.12.2022
Король Чарльз III вигнав із Букінгемського палацу молодшого брата

Принц Ендрю та королева Єлизавета II. (Фото з сайту google.com.)

Король Великої Британії Чарльз III вигнав свого брата принца Ендрю, з королівської родини.

 

Як повідомляє The Sun, причина цьому — звинувачення у зґвалтуванні з боку правозахисниці Вірджинії Джуффре та невиконання принцом королівських обов’язків.


За даними видання, після по­збавлення низки титулів король Чарльз III прийняв рішення повністю заборонити молодшому братові відвідувати Букінгемський палац.

 

Тепер 62-річному герцогу не можна володіти офісом у палаці.


Нагадаємо, що секс-скандал навколо принца Ендрю пов’язаний з його співпрацею з покійним фінансистом і засудженим секс-злочинцем Джеффрі Епштейном.


Американка Вірджи­нія Джуффре звинувачує принца в сексуальному насильстві та подала проти нього позов до суду США.


Джуффре стверджує, що принц зґвалтував її у Лондоні, коли їй було 17 років. Також він нібито вступав із нею в сексуальний зв’язок у Нью-Йорку.

 

При цьому, за словами жінки, Ендрю знав, що вона була жертвою торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації.


Серед тих, хто схиляв її до сексу, Джуффре називає фінансиста Джеффрі Епштейна та його подругу і помічницю Гілейн Максвелл.

 

За словами Вірджинії, йдеться про два епізоди — у Нью-Йорку та на особистому острові Епштейна, що входить до Віргінських островів.

 

Вона стверджує, що фінансист прямо чи опосередковано погрожував їй, і вона змушена була виконувати його накази, оскільки боялася покарання чи смерті.


У серпні 2018 року Епштейн наклав на себе руки у в’язниці.


У листопаді 2019 року принц Ендрю добровільно відмовився від виконання королівських обов’язків та обірвав зв’язки з багатьма благодійними організаціями.


Нагадаємо, ще раніше сина королеви Єлизавети II принца Ендрю позбавили військових титулів і королівських обов’язків із патронажу. «Зі схвалення та згоди королеви військові звання та королівський патронаж герцога Йоркського повернуті королеві», — йшлося в повідомленні «Європейської правди».


«Герцог Йоркський надалі не виконуватиме жодних державних обов’язків і захищатиме себе в цій справі як приватна особа», — заявили тоді в Букінгемському палаці.


За повідомленням ВВС, принц також втратив право називатися «Його королівська високість».

Марія ТКАЧЕНКО